Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az AMD fx 6300...

Mit gondoltok az AMD fx 6300 6x3.5Ghz prociról?

Figyelt kérdés
23 ezerért tudnék venni egyet.Mit gondoltok jó proci?Pár évig elég lenne játékra?Megér ennyi pénzt?
2016. jún. 27. 22:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Az FX 6300 helyett inkább 860K de inkább 880K amihez jó hűtő van így OC-tó.Intel fronton egy I3-6100 jobban megéri.
2016. jún. 28. 00:25
 12/14 anonim ***** válasza:

Ma már nem hiszem, hogy érdemes FX-6300-ba fektetni, de ha támogatja az alaplapod és olcsón hozzájutsz, akkor még ma is lehet fejlesztési alternatíva. Alapvetően nem rossz CPU, én magam már lassan 4 éve nyúzok egyet, ami nem kis idő szerintem. Én ez a 4 év alatt 4GHz órajelen járatom (Turbo kikapcsolva, CnQ meghagyva) és jelenleg egy GTX960 van mellette, ami már szintén bő egy éves kártya. Én ezzel a párossal (meg előtte egy HD7850 kártyával) jó pár játékot kigurítottam magas minőség és játszható sebesség mellett. Igaz manapság már nincs sok időm gép előtt ülni és játszani, de azért néha bevetem. Most jelenleg a DOOM-ot tolom 1080p-ben és teljesen High beállításokkal (16x-ra tekert aniso szűréssel) 50 fps felett vagyok átlagban. A szintén nem kis gépigényű Witcher 3 is jól fut majdnem Über beállításokkal (hajfizika kikapcsolva és a növényzet meg a távoli karakterek sűrűsége egyel visszább van véve), így vagyok átlag 40 fps felett. A Far Cry 4 sem kottyant meg a gépnek és a Wolfenstein New Order is elég élvezhetően futott.

A CPU benchmarkok alapján igaz nem egy erőmű, de azért nem teljesít olyan rosszul, ha mind a 6 szálat be tudja vetni. Én azt mondom, hogy egy elégedett 4 év van mögöttünk, de most már lassan a cserén kezdek ügyködni.

Nyilván aki ma mondjuk egy Athlon X3-ről váltana, annak nagy ugrás lenne egy ilyen proci (ha még lapot sem kéne cserélni, akkor meg is érné), de ma már öregnek, elavultnak számít, komolyabb igényekhez sem a legjobb.

2016. jún. 28. 11:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem vennék már semmilyen FX processzort. 2016-ot írunk, ha jól emlékszem a 6300-as 2013 év elején jelent meg. Egyszerűen már nem éri meg (újonnan megvenni). Ha van időd, akkor várj október/novemberig, várhatóan akkor fog kijönni az AMD új processzora a Zen. Ha nincs időd, akkor egy FM2+ platformra ruházzál be vagy Intelles vonalon nézz szét (lga1151).
2016. júl. 4. 09:20
 14/14 anonim ***** válasza:
Nemtom még aktuális-e de az intel i3 6100 csak 30.000ft és bőven elég mai játékokra is
2016. aug. 6. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!