Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mennyibe kerülne egy személyau...

Mennyibe kerülne egy személyautó kinyomtatása 3D-ben?

Figyelt kérdés

Csak a külső héj, maga a forma a lényeg. Egy normál méretű autó. (sedan) 1,8m*4m*1,4m

A legtöbb oldalon csak ilyen lego méretek vannak megadva.

Az anyag az tökmindegy.

#3D #3D nyomtatás #3D nyomtató #autó nyomtatás
2016. jún. 9. 23:47
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Ha már a modellt letöltöd, akkor megcáfoltad a "you wouldn't download a car" kijelentést. Kinyomtatni már tök felesleges.
2016. jún. 10. 00:12
 2/7 anonim ***** válasza:
6%
Jóval drágább lenne, mint megvenni a komplett autót.
2016. jún. 10. 06:50
 3/7 anonim válasza:

Ha a nyomtatót nem számolod(ami ilyen léptékben nem két forint)akkor is százezres nagyságrend szerintem.

Létezik már 3d nyomtatott karosszéria de az annyira elnagyoltan van nyomtatva hogy ne tartson hetekig a nyomtatás, hogy elég csúnya szegény.

2016. jún. 10. 08:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Alábecsülöd azzal a több százezerrel. Karosszériaelemeken is igen szép tűrések vannak, amit akár 3D nyomtatással is tartani lehet ma már, ellenben nem bármelyik gépen. Ehhez ipari gép kell, nem a vacak párszázezres "otthoni" felhasználásra szánt nyomtatók. Arról nem is beszélve, hogy karosszériaelemekről beszélünk, tehát a gép munkatere is jóval nagyobb kell legyen, mint az "átlagos" nyomtatóké. Egyrészt ritka az olyan cég, akik rendelkeznek ilyen nyomtatóval (itthon pl még a Varinex, a legnagyobb 3D nyomtatással is foglalkozó cégnél sincs ehhez megfelelő méretű gép), másrészt az üzemeltetése sem két fillér.
2016. jún. 10. 09:03
 5/7 anonim válasza:

3# vagyok,tudom hogy lehet szépet és pontosat nyomtatni, csak komplett autó méretben én erre gondoltam: https://www.youtube.com/watch?v=WwvwvjNjQaQ

Hát ez nem túl szép és pontos, de még így is 44óra kinyomtatni.

2016. jún. 10. 13:52
 6/7 A kérdező kommentje:

na valami ilyesmire gondoltam

az autónak a külső formája lenne a lényeg, egy komplett héj kellene műanyagból az autó külsejéről, mint egy játék kiöntőforma, csak nagyobb

2016. jún. 11. 13:20
 7/7 anonim ***** válasza:

ha meg tudod saccolni hány kg, akkor már csak az anyagárral kell beszorozni.

mivel targoncával emelik, így én olyan 50-100kg közé tenném, szóval 5e-es kg-os árral 250-500eFt. De lehet több.. mondom, függ a súlytól és az anyagtól is.

2016. jún. 24. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!