Hogyan lehetne így átszerkeszteni a videót?
Ha jól értem a kérdésed lényegét, akkor sehogy.
Azaz mégiscsak, de kizárólag rengeteg veszteséggel, ami ugye borzalmas minőségromláshoz is vezet.
@#1:
Khm, én nem egészen így értem, szerintem csak le kell vágni a normál monitor kedvéért rátett fölösleges sávokat a két széléről. Valamicske minőségromlással ez is jár, de a hasznos területből nem vész el semmi.
Legyen mondjuk Avidemux,az ingyenes is, egyszerű is, meg már csináltam is vele ilyet.
Nem, én egyszerűen csak a képszélek levágásáról beszélek. Valahogy így -- remélem, jól linkeltem:
Tehát a széles, fekvő formátumú videó széleit levágva ugyanolyan állású keskeny, álló formátumú videó marad. Remélem, ez a telefonon a kívánt módon működik.
Még néhány megjegyzés:
A próbához használt videó nem telefonnal készült, csak hasraütéssel állítottam be valamit egy videószerkesztőben, ezért nem egyezik meg semmiféle teló szabványméretével.
Nem a YouTube-ra tettem föl, mert az a feldolgozás közben valószínűleg kipótolná oldalt a levágott képfelületet, és azzal ott volnánk, ahol a part szakad. Így viszont a telefonra töltve akár ki is lehet próbálni.
A vágás módja (a magyarításban lehetnek eltérések az én régi linuxos verziómhoz képest):
1. A Videó opciót „Másolás”-ról egy általad választott kodekre kell állítanod (mivel nem másolod, hanem változtatni fogsz rajta), én történetesen az MPEG-4 AVC-t adtam meg.
2. A Videó menüben válaszd a Szűrők pontot, ott a Transform almenüben duplázz a Vágásra. Megjelenik egy ablak, amelyben eléggé egyértelműen látszik, mit kell tenned, Az értékek változtatásakor zöld szín jelzi a levágandó részt. Okézd le ezt az ablakot, utána a Szűrők ablakát is.
3. A Fájl menü Mentés pontjával mentsd el a videót más néven.
Ez szép és jó, és értékelendő a munkád, de nem csak az lett volna a cél, hogy eltűnjön a fekete csík oldalról, hanem hogy a hasznos képet, (ami ugyan úgy 16:9-es) azt ne állóban láttassa a videó, hanem fektetve.
Jó lenne azért ha ilyenkor a kérdező is megnyílvánulna, hogy jól találgatunk, vagy Ő egész másra gondolt !
Hát, az speciel nem ártana... Nekem nincs ilyen telefonom, hogy kipróbáljam, ezért meglehet, hogy nem jól képzeltem el a telefonos- és monitoros kép viszonyát. De ugyanitt és ugyanígy 90 vagy 270 fokos elforgatást is meg lehet adni következő lépésként, amit a program az előzővel egy menetben hajt végre. A próbafájlom ismeretében talán érthető, ha a minőségről nem merek mondani semmit, de az elv látható ezen a kísérleten (vágás után 270 fokos elfordítás):
Hogy valamivel jobb minőségű videóval is kipróbáljam, telepítettem egy windowsos gépre a Avidemux naprakész változatát. Úgy látom, ebben nem kérhető a magyar nyelv, valamivel több beállítási lehetőség van, és érdekes módon ugyanazt az elforgatást a 90 fok jelenti.
Video → Filters → Tranform → Crop illetve Rotate:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!