Tabulátor vagy szóköz?
Tabulátort, valahogy jobban kézre áll.
Amúgy láttad a múlt heti Silicon Valley epizódot? :D
G.
A sor elején csakis tab-ot, közben pedig kizárólag space-t használok.
Tehát: mindkettőt használom, ha progit írok.
Bocs, magas labda volt. :-D
"Tab, de két szóközre bindolva (nem egy \t-t üt, hanem két szóközt)."
Gondolom az volt a kérdés, hogy melyik _karaktert_ használjuk indentáláshoz.
Space-nek akkor van értelme, ha mindig, mindenhol, minden környezetben és a kód minden olvasójánál, fejlesztőjénél fix szélességűre akarod a behúzást, egyébként a tab minden szempontból jobb.
# 6/6 Időpont ma 04:03
"Space-nek akkor van értelme, ha mindig, mindenhol, minden környezetben és a kód minden olvasójánál, fejlesztőjénél fix szélességűre akarod a behúzást, egyébként a tab minden szempontból jobb."
Mi más szempont van még? Nem magunknak indentálunk első sorban...
"Nem magunknak indentálunk első sorban..."
Dehogynem! Magunknak is - és mondjuk egy fejlesztő csapatnak (code review, tester stb). Utána jobb esetben a kód dolgozik és nemigen nézegeti már senki...
2-3 év múlva már az eredeti fejlesztő sem fog pontosan emlékezni arra, hogy mit írt és hogyan, főleg ha közben írt már egy rakás más progit is - és akkor bizony jó lesz az a tisztán olvasható kód.
Ezért kell(ene) Clean Code amibe a normális indentálás is beletartozik - és az (már bocs) nem egy pöttynyi space a sor elején.
"Nem magunknak indentálunk első sorban..."
De az utána következő sorokban már igen..
Viccet félretéve:
- De, magadnak is indentálsz, úgy álalában az emberi olvasóknak, és igen, ebbe a kód szerzője is beletartozik, de nagyon.
- Nem tudom te hova figyeltél, de a tabulátor is behúzza neked, sőt még állítani is tudod, hogy 2, 4, 8 vagy éppen bármilyen elb**ott páratlan szám legyen. Én erre mondtam, hogy ez minden esetben jobb, mint a szpész, kivéve, ha valamiért azt akarod, hogy pontosan 2, 4 stb. legyen mindenhol, még másoknál is. Hogy lehet ezt még megfogalmazni, hogy át is jöjjön?
"Dehogynem! Magunknak is - és mondjuk egy fejlesztő csapatnak (code review, tester stb)."
Két mondaton belül ellentmondtál magadnak, majd ugyanazt elmondtad amit én is, mégis úgy vezetted fel, mintha a te véleményed az enyémmel szemben lenne.
Clean Code-ot meg nem tudom minek kevered ide, itt tisztán indentálásról volt szó. Azt meg pláne kikérem magamnak, hogy arra célzol, hogy a Clean Code és az indentálás közé egyenlőségjelet tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!