Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem játsszik le az új...

Miért nem játsszik le az új lg smart tv-m néhány mkv fájlt?

Figyelt kérdés
Támogatja az mkv-t,próbáltam állítani az írásvédettséget,a fájl nevét,átkonvertálni lg tv re való formátumra és sehogy sem játsza le. Ezt csinálja az utóbbi időben letöltött filmek 90%-ával,a maradékot valamint a kis méretű sorozatokat gond nélkül viszi,akár mkvk akár avi.segítsetek pls.
2016. jún. 1. 22:49
 1/4 anonim ***** válasza:

Két dolog szokott gondot okozni mkv-nál, igaz, ebből csak az egyik mkv-specifikus probléma, mégpedig az, hogy tömörítve van az mkv-ban a fejléc, az ilyet gyakorlatilag semmilyen külső, hardveres eszköz nem viszi. Az rá a gyógyír, hogy újra kell csomagolni mkv-ba, a fejléc tömörítése nélkül. Mkvmerge nevű programmal például.

A másik, ha az avc (advanced video codec) úgy lett beállítva a tömörítéskor, hogy olyan formát gyárt, amit nem minden lejátszó visz (hardveres lejátszók mindig hátrányban vannak tudásban a szoftveresekkel szemben). Ezt csak újrakódolással lehet megszüntetni, ha megér annit az embernek, a gyakorlatban érdemesebb és célravezetőbb egy másik, megfelelő kódolású verziót beszerezni a filmből.

Illetve még a hangsáv is okozhat gondokat, bár ez nem túl gyakori, de előfordul, hogy pl. a dts hangsávot nem szeretik a lejátszók.

2016. jún. 1. 23:10
 2/4 Lajos54 ***** válasza:

Így van, mint az előző válaszban is olvasható. A TV-k elég kényesek (nem csak az MKV-nál) a fájlok "belső" felépítésére. Tehát nem csak az a lényeg, hogy olyan fájlformátumban legyen a videó, amit a lejátszó ismer, hanem azon belül, képméret, tömörítési arány és minden beállítás egy viszonylag szűk határon belül kell, hogy legyen.

Általában a készülék technikai adatai között ez le is van írva, de nagyon egyszerűen anélkül is ki lehet deríteni: amelyik videót problémamentesen lejátssza, meg kell nézni a konkrét adatokat. Ezután vagy olyan fájlokat kell beszerezni, amelyek ezeknek megfelelnek, vagy olyanokat kell készíteni.

2016. jún. 2. 08:31
 3/4 A kérdező kommentje:

ès mivel tudom ennyire rèszletesen megnèzni az adatokat?

Valamint az attributomok szàmitanak ebben az esetben?

Nekem pl lejàtszik olyat ahol attributumnak RAP van viszont olyat màr nem ahol csak A.Probàltam iràsvèdettè tenni de nem ez a gond ezekszerint.(pl a feliratokat addig nem làtja amig nem iràsvèdettek)

2016. jún. 2. 09:52
 4/4 A kérdező kommentje:
ezzel az mkv merge-el sem tudom mit kellene csinàlni hogy jo legyen. egyelore annyit tudtam hogy àtkonvertàltam aviba,ugy viszi gond nèlkul,de azèrt zavaro hogy nemtudom melyik film jo melyik nem.. :S
2016. jún. 2. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!