Youtuba csatornához segítségek?
Sokan úgy kezdik el, hogy lényegében csak maguknak csinálják... aztán jönnek a nézők. Persze, ha minőségi, érdekes tartalom + némi szerencse is kell hozzá.
Én azt mondom kezdd el, töltögesd felfele a videókat, aztán egyszer csak majd beindul. (akár több hónapot is igénybe vehet)
Ha elérsz 1-2 ezres feliratkozói számot onnantól már lehet ők is reklámozzák (havernak stb) legalábbis nagyobb eséllyel.
Amúgy privátban nyugodtan elküldheted nekem, ránézhetek, esetleg kritikát is tudok róla mondani (pozitívat, vagy negatívan, majd elválik :D )
Ez egy nagyon érdekes kérdés. Egy egész tanulmányt lehetne írni erről a témáról.De megkíméllek mindenkit, és most rövid leszek. Több youtube csatornám van, persze van egy fő csapás, ahová a legtöbb videót töltöm. Szeretek videókat szerkeszteni, ezért csinálom az egészet.
Tulajdonkép csak egy csatornám aktív, a többi tartalék, vagy pedig az egyikkel bárhol hozzátudok szólni, ezzel védem a fő csatornámat. Nem akarom, hogy esetleg negatív hozzászólásomat azzal honorálják, hogy eljönnek dislikeolni a csatornámra. Pont ezért a fő csatornámmal kerülöm a hozzászólásokat, vagy csak pozitív véleményt vállalok, azzal nem lehet baj.
Há igen a nézettség. Ez egy roppant érdekes dolog. Mindenkép kell valami extra videó, ami felkelti az érdeklődést a csatornád iránt. De ez nem garancia semmire. Sőt osztom Dancsó Péter véleményét aki azt javasolja, hogy olyan videót készíts ami neked örömet okoz és ne foglalkozz senkivel. És azt kell, hogy mondjam igaza van. Ne akarj másoknak megfelelni, elsősorban az a lényeg hogy TE örömmel csináld. Legyen az bármilyen téma. Ne fuss a népszerűség után, mert majd megfogod látni, hogy nincs értelme. Nem tudsz minden néződ kedvére tenni, mindig vannak fanyalgók, dislikeolók, negatív kommentelők. Sőt olyanok is akik egyszer felíratkoznak, majd ugyan ezek leíratkoznak. Kérdem én, hogy " ezek a névtelen vadidegenek " miatt akiket nem is ismerek most őröljem magam, hogy leíratkozott??? És, kit érdekel? Fontos egyáltalán a felíratkozók száma??
Szegény Erpeti is videóban kérte számon, hogy hogy van az hogy hiába van több mint 2ezer felíratkozója a videóit mégis csak pár százan nézik meg és ez őt felháborítja. Fel is teszi a nevetséges kérdést, hogy mit csinál rosszul?? Szegény, már kínjában unboxing videót csinál videókártyáról, ami már tényleg az alkotói válság netovábbja, hogy finoman fogalmazzak és ne sértsem meg, mert egyébként tisztelem igyekezetét.
Szóval nem kell másoknak megfelelni, saját magadnak fogalmazd meg, hogy mit szeretnél, milyen témát, és azt készítsd el. Ha meg vagy elégedve a végeredménnyel akkor azt osztd meg másokkal. Hagyd a nézettséget, alkoss olyat ami neked örömet okoz. Ez a lényeg.
Én megalkottam egy videóstabilizátort, ami teljesen egyedi. Raktam fel tesztvideókat, de a kutyát sem érdekli.
Szerintem tök érdekes és jó dolog, de hiába mert senkit nem érdekel. Erre felraktam pár a NGC-ről felvett dokumentumfilmet gyilkosokról. Ezeknek a videóknak a nézettsége többtízezer lett. De a stabilizátorom továbbra sem érdekel senkit, alig 30-an voltak rá kíváncsiak ezidáig.
Most innentől kezdve, hiába vonzol be a csatornádra ezreket, témaspecifikus a nézettség és ami nem érdekes azt úgysem fogják megnézni.
Sőt tovább megyek. Turi Tamás a videói alatt közli, hogy ez a csatorna nem azért van hogy másokat szórakoztasson,csak saját örömére készíti a videóit és nem kíváncsi a véleményekre sem, a hozzászólásokra sem, a likeokra sem, úgyhogy előre szól hogy akár el is húzhatok a csatornájáról..... És lám több ezres feliratkozója van, és nézik ......
Úgy hogy, nincs recept. Én a stabilizátoromnak külön csatornát fogok indítani, oda legalább az jön akit biztosan érdekelni fog....a meglévő felíratkozóimat meg nem traktálom vele....
Persze a légikatasztrófákkal lehet nézettséget növelni, de hiába, mert tiltott videók, és csak párat enged a youtube feltenni.Na ezért raktam fel az oroszokhoz.....:)
Persze kérik, hogy töltsem őket, de kérdem én mi vagyok én az NGC archívuma???? Meg egyébként is nekem is csak pár van meg, ami jó azt úgyis felraktam már, vagy fel fogomrakni...De nem az összes évadot!!!!
De készülök egy nagy dobásra is az egyik kémvideómmal is....
De lesz majd VHS ripp érdekesebb darabok a gyüjteményemből is.
Tutorialokat is tervezek, csak ahhoz nincs meg az alkotói magányom egyenlőre....
Sok profi vvloggert néztem már, de pár emberke olyan unszimpatikus, hogy egyszerűen nézni nem bírom őket.
Ellenszenves a műmályer stílus, amikor csak mondja és mondja mint agép, semmi természetesség csak ez a papírról felolvasás és mindent elsöprő stílus. számomra nézhetetlen. Szalay Isti az Igen, Ő jól nyomja, természetes a stílusa, nem szerepet játszik mint a sok műanyag youtuber.
De rendszeresen nézem Szirmai Gergelyt, és Dancsót is...
Szóval nyugalom, a hosszú élet ritka...:)
Ami kiábrándító még: Amikor Dancsó Péter videójához odaírják, hogy ez most sz@r lett Petikém, nyomtam is egy dislike-ot, és ha így folytatod még le is íratkozom.
Na erre mondom én, hogy az ilyen névtelen senkik miatt érdemes foglalkozni velük?????...
Hát nem. Persze lehet irigyelni a nagyok népszerűségét, de idővel rájön az ember, hogy az internet adta virtuális térnek nem szabad túlzott jelentőséget tulajdonítani. Ne ez legyen az ember legfontosabb problémája, hogy most mekkora a nézettségem, vagy hogy hányan íratkoztak fel.
Ez lényegtelen.
Okoz e örömet a videó készítése, ha igen akkor az jó, elérte célját, az összes többi dolog másodlagos....Ez legyen a suta tanulság ma estére, hogy nagybecsű Bödőcsöt idézzem....:)
Akkor már én is kérdeznék valamit, hátha kapok rá választ.
Az miért van, hogy feltettem egy videót (saját kép + zene), a címe angol, a csatorna beállításban a videó nyelve angol, az ország: egyesült királyság, amit lehetett már mindent angolra állítottam, ennek ellenére eddig csak és kizárólag Magyarországról nézték meg :)
Egyszerűen nem is értem.
A Youtube látja a gép IP címét. És ez alapján beazonosítja az országot.
A Hide My IP programmal ezt meg lehet változtatni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!