A pdf formátumot azért hozták létre, hogy ez csak változtatás nélkül nyomtatható és megtekinthető legyen.
Értelmetlen a nyomtatás letiltás, mert általában azért hozzák létre, hogy ne kelljen papír alapú dokumentációt adni, nyomtasd te ki magad!
Ez nyomtató használati leírásakor, vagy főként számítógép üzembe helyezésekor elég érdekes! :-)
A kérdés kétértelmű:
1. A pdf dokumentum fájlt megnyitás után, mint bármely dokumentumot lehet nyomtatni ctrl+p vagy menü->nyomtatás
2. Létezik ún. PDF nyomtató is (pl.: PDF creator - windows) amivel egy virtuális nyomtatót telepítesz a gépre. Ezzel a megadott dokumentumot, táblázatot, képet etc. virtuálisan ki tudod nyomtatni egy pdf fájlba, amit a megadott helyre ment a gépen. Természetesen ez meg van linux alatt is ott a nyomtatók kiválasztásakor a nyomtatás fájlba opciót kell választanod.
#5: Igen, elég gyakori, hogy a nyomtatás le van tiltva a PDF-ben (épp a minap szórakoztam egy ilyennel). Ezt olyan esetekre találták ki, amikor nem szeretnék, hogy egy publikációt (pl. szakdolgozatot stb.) bárki lemásoljon, akár elektronikusan, akár papírra. Tehát pl. a copy-paste is le volt tiltva. Sokat szenvedtem vele, a netes (ingyenes) PDF-konvertálók és unlockerek sem hoztak maradéktalan megoldást, így kénytelen voltam ahhoz a módszerhez folyamodni, hogy PrintScreen módszerrel, képként "leloptam", majd ezt konvertáltam át ABBYY FineReaderrel Word doc-ba. Ilyen ez: aki lopni akar, szenvedjen meg érte :)
Egyébként, a PDF-ek többségét simán lehet a szokásos módszerekkel másolni, nyomtatni (Ctrl+P meg hasonlók)
Kicsit meglepett amit írtál!
Azt, hogy a másolás le van tiltva, természetesnek tartom.
De, hogy a nyomtatást ...
Ezzel az erővel a képernyőn való megtekintést is le kellene tiltani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!