A gépem összeomlott, mit tegyek?
Egyszerűen összeomlott. Rátelepült egy vírus, amit azt hittem sikeresen eltávolítottam. Egy darabig minden rendben ment, aztán hirtelen minden nyitott ablak bezárult, a kezdőképernyő teljesen üres volt, és a gép kikapcsolt. Először bekapcsolni sem tudtam, aztán csak csökkentett módban indult el. Próbáltam helyreállítani (indításkor F8, indítás csökkentett mód parancssorban , C:windows\system32\ -> rstrui.exe), de semmi változás. Ha bekapcsolom a fent linkelt kép fogad, és bármivel próbálkozom, hatástalan.
Mindenkinek köszönöm a gyors válaszokat!
Újratelepítéshez nem kell rendszergazda jogosultság. Ha nincs rajta fontos adat, ez a legyorsabb és leghatékonyabb megoldás, persze formázással egybekötve.
Ha van, először mentsd le. Ez megy csökkentett módban is. Lehet kísérletezni vírustalanítással is valamilyen live cd-ről, de ehhez nagyjából tudni kellene mit csinál az ember. Hosszadalmas, a kimenetel pedig bizonytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!