Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségek vannak...

Milyen lehetőségek vannak renderelésre? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Megbízásra összeraktam egy elég cifra látványtervet 3D Studio Maxban amiben V-Rayt is használtam. A gond (mint mindíg) a renderelési idő "házi" körülmények között.

Jelenleg egy i7-4790K procim van 4.8GHz-ra felhúzva. A kérdésem az lenne, hogy jobban járnék e azzal ha egy VPS szervert kibérelnék és azzal renderelném le a projektet. Természetesen VPS és VPS között is baromi nagy különbség van ezzel tisztában vagyok. Melyik lehet az az árkategória havi bérlés szintjén ami már jelentősebb erősebb lehet egy i7-4790K procinál?

Itt is az egyik fő szempont a költséghatékonyság lenne.:) Illetve tud e valaki valami más alternatívát a VPS-nél? Renderfarmok elég drágák ahogy láttam. Így az a bekerülési költség miatt esik ki)

Köszönöm válaszaitokat előre is!

2016. máj. 2. 12:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezeket a tippeket nem tudom, próbáltad-e már:

[link]

Jó esetben csak egyszer kell full minőségben renderelni, a köztes munkát egyszerűsítheted.

2016. máj. 2. 14:22
 2/2 anonim ***** válasza:

Én először is megpróbálnám optimalizálni a v-ray beállításait, mert egy 4790k azért már elég sok mindent el kéne vigyen. Főleg egy megrendelős munkánál pont nem azt szokták nézni, hogy foltos-e az árnyék egy kicsit, vagy hogy csillog a víz stb.

Teljesítménybérlésnél szerintem a renderfarm a legkifizetődőbb, egy régebbi példa: egyik ismerősöm csinált egy kisebb animációt (kb 1 perc), a saját gépe több mint egy napig renderelte pedig egy 6 magos i7-volt (lga2011). Egy frame-ra levetítve átlagban kb. 1 perces renderidő jött ki, ami azért nem vészes, csak ugye sokszor 1 perc... A lényeg, sürgőssé vált a dolog, ezért bérelt teljesítményt egy renderfarmtól. Az egész animáció megvolt 10-15 perc alatt, azért 100db Dual Xeon munkaállomás ugye nem hazudik. Ez az akció volt 35-40euró, ami ha a sebességet nézzük, nem vészes.

A VPS-szervereket nézegettem, a legerősebbek között vannak Dual Xeonok, de ugye ezek első sorban szerverek, hiába a 16mag alacsony órajelen nem lehet csodát tenni, most egy ilyen konfig szerintem max. 1,5-2x lehet gyorsabb a te i7-esedtől. Hogy ez neked megér-e 15-20k-t havonta, azt csak-te tudod.

2016. máj. 2. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!