Milyen lézer diódát vegyek?
Szeretnék lézerrel égetni fát. Nem átégetni, csak a felületét égetni. Nagyon sok féle lézer létezik. Különböző hullámhosszúságúak (nM). Különböző fényűek. Mit javasolnátok a fa égetéshez. Egy CNC gépbe szeretném beépíteni. Akinek van ötlete az válaszoljon.
Köszönöm a válaszokat !
Ne privátba!
"Nagyon köszönöm a gyors választ !
De az üzenetből nem tudom még, hogy milyen színű lézer dióda kell az égetéshez. Azt olvastam, hogy a kék lézer dióda jobb mint a piros színű."
Az UV LED-nek mivel nagyobb a frekvenciája:
nagyobb az energiája is:
"De ezt hol lehet beszerezni ? Ebay -on volt régebben 808nm piros lézer. De ilyet már nem találok. Hazai kereskedelembe csillagászati áron van. Valami olcsóbb kéne nekem. Tudnál valamit ajánlatot mondani ?"
Található az eBayen is - laser diode néven keresd - pár példa:
* [link]
* [link]
vagy ott az Aliexpress:
De bármilyet is választasz, NAGYON ügyelj a biztonságra.!
A munkaterületet valamilyen nem tükröződő anyaggal árnyékold le, ahol figyelni akarod a műveletet, azt az adott lézernek megfelelő nagy optikai sűrűségű lézervédelmi üveggel (laser safety window néven találhatsz ilyesmit) takard el! 500 mW-nál már a visszaverődő fénynek is lehet káros hatása!
Az árnyékoló fedelet csak úgy lehessen kinyitni, ha a lézer nem működik (például mágneszár).
Nagyon köszönöm a gyors felvilágítást !
Gábor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!