Egy laptop átlagosan mennyi idő alatt megy tönkre?
Erre képtelenség válaszolni. Vagyis pontos választ adni. Annyi mindentől függ, nem csak a típustól, de akár azon belül lehet egy jobb vagy rosszabb széria.
Minden esetre egy öt éves gépnél, főleg, ha sokat volt nyúzva, nem meglepő, ha kezd makrancoskodni.
általában a ventik + hdd-k szokták megadni magukat első körben, de ezek ma már filléres dolgok és cserélhetők.
Hamarabb avulnak el ezek, mint teljesen tönkremennének.
Nekem HP laptopom van, 5 éves, 5 éve lett telepítve a rendszer is (Windows 7). Semmi baja, a tápegység működik, nincs kitörve a tápcsatlakozó, az akku tudja a gyári időt, zsanérok rendben, mint ha új lenne. A melegedéssel a nyári napokon egy 30 fokos szobában sincs problémám.
Szerintem nem lehet egy átlagos számot mondani. Inkább ártól és márkától függ. Egy olcsó, 100E alatt lévő laptopnál akár már az egy-két év működés is csodának számít. 150E-től felfelé egy megbízható márkát vásárolva, azt pedig rendszeresen karbantartva minimalizálható az elromlás esélye. Elmondható az is, hogy hamarabb avul el, mint tönkremenne.
Az egyre több a baj vele mondatot szerintem vissza lehet vezetni a karbantartás hiányára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!