Miért nem tudok gigabites sebességgel másolni? (Bővebben lent. )
Figyelt kérdés
Adott 2 gép (1. AMD A10-7850K, 8GB DDR3, 1TB WD SATA3 2. AMD Athlon X2 250, 4GB DDR3, 500GB WD SATA2)és egy gigabit router (TP-LINK TL-WDR3600). A kábelek cat5e minősítésűek... Úgy 40GB-nyi adatot másolok az APU-ról a 2 magosra. Az APU-n indítottam egy FileZilla-t, a 2 magoson simán meghívtam a Total Commander FTP kezelőjével... Ilyen módszerrel úgy emlékszek korábban már másoltam gigabittel 2 gép között. Lehet régi a FileZillám?? A sebességbeállítás a Zillában "No limit".2016. márc. 25. 10:28
1/5 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok. Még annyit -ha számít esetleg-, hogy 240 megabites a netem, az APU az itthoni gépem és megy szépen teljes sávszéllel, tehát az APU és a router között megvan a sáv. Viszont a másik gépben és gigabites az alaplapi LAN... Egyébként csak elméleti kérdés (már) mivel amíg fürödtem és megfogalmaztam ezt a kérdést, addig át is másolta nagyjából a szükséges adatokat 100 megabiten :)
2016. márc. 25. 10:33
2/5 anonim válasza:
Mert a hdd írási sebessége kb 40-80MB/s
3/5 A kérdező kommentje:
Ez oké... Látom elfelejtettem írni, hogy stabil 11-11.5 MB/s a sebesség. Tehát egyértelmű, hogy 100 megabiten történik a másolás, ezért kérdeztem.
2016. márc. 25. 16:47
4/5 anonim válasza:
Az eszközkezelőben keresd meg a hálókártyát majd dupla kattal nyisd meg az adott hálókártyát amivel a baj van, majd menj a speciális fülre, itt bal oldalt lesznek kiválasztható cuccok, keress egy olyat hogy Speed & Duplex, majd nézd meg hogy mi van neki beállítva, ezt ha nem így van akkor állíts át auto-ra vagy a legnagyobb megadott értékre, majd keress még egy olyat is hogy WOL Speed, és ittis vagy auto legyen vagy a legynagyobb választható érték. Ezt nézd meg mindkét gépnél és állítsd be.
Nálam ilyenek vannak, és itt lehet állítgatni, ha neked véletlen nincs ilyen akkor nem tudom mit tegyél.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a tanácsot! Ha legközelebb így járok, megtekintem majd... Már nincs nálam a gép amire másoltam. Mint írtam a saját gépemen elvileg rendben van, a net is megy fullban, meg már másoltam más gépre/ről gigabites sávszélen.... Vagy az az előző gépem volt...? :D Mindettől függetlenül megnéztem, amiket írtál! A Speed & Duplex automatikuson van, viszont a WOL az azt írja, hogy "10Mbps/Első". A választható verziók pedig: "10Mbps/Első" "100Mbps/Első" illetve "Nincs lassítás". Lehet, hogy arra kellene állítani, hogy "Nincs lassítás"? Akárhogy is, legközelebb odafigyelek majd erre, köszi a help-et! Üdv.
2016. márc. 30. 20:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!