Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem tudok gigabites...

Miért nem tudok gigabites sebességgel másolni? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Adott 2 gép (1. AMD A10-7850K, 8GB DDR3, 1TB WD SATA3 2. AMD Athlon X2 250, 4GB DDR3, 500GB WD SATA2)és egy gigabit router (TP-LINK TL-WDR3600). A kábelek cat5e minősítésűek... Úgy 40GB-nyi adatot másolok az APU-ról a 2 magosra. Az APU-n indítottam egy FileZilla-t, a 2 magoson simán meghívtam a Total Commander FTP kezelőjével... Ilyen módszerrel úgy emlékszek korábban már másoltam gigabittel 2 gép között. Lehet régi a FileZillám?? A sebességbeállítás a Zillában "No limit".

2016. márc. 25. 10:28
 1/5 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok. Még annyit -ha számít esetleg-, hogy 240 megabites a netem, az APU az itthoni gépem és megy szépen teljes sávszéllel, tehát az APU és a router között megvan a sáv. Viszont a másik gépben és gigabites az alaplapi LAN... Egyébként csak elméleti kérdés (már) mivel amíg fürödtem és megfogalmaztam ezt a kérdést, addig át is másolta nagyjából a szükséges adatokat 100 megabiten :)
2016. márc. 25. 10:33
 2/5 anonim ***** válasza:
Mert a hdd írási sebessége kb 40-80MB/s
2016. márc. 25. 11:25
 3/5 A kérdező kommentje:
Ez oké... Látom elfelejtettem írni, hogy stabil 11-11.5 MB/s a sebesség. Tehát egyértelmű, hogy 100 megabiten történik a másolás, ezért kérdeztem.
2016. márc. 25. 16:47
 4/5 anonim válasza:

Az eszközkezelőben keresd meg a hálókártyát majd dupla kattal nyisd meg az adott hálókártyát amivel a baj van, majd menj a speciális fülre, itt bal oldalt lesznek kiválasztható cuccok, keress egy olyat hogy Speed & Duplex, majd nézd meg hogy mi van neki beállítva, ezt ha nem így van akkor állíts át auto-ra vagy a legnagyobb megadott értékre, majd keress még egy olyat is hogy WOL Speed, és ittis vagy auto legyen vagy a legynagyobb választható érték. Ezt nézd meg mindkét gépnél és állítsd be.

Nálam ilyenek vannak, és itt lehet állítgatni, ha neked véletlen nincs ilyen akkor nem tudom mit tegyél.

2016. márc. 28. 12:00
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ és a tanácsot! Ha legközelebb így járok, megtekintem majd... Már nincs nálam a gép amire másoltam. Mint írtam a saját gépemen elvileg rendben van, a net is megy fullban, meg már másoltam más gépre/ről gigabites sávszélen.... Vagy az az előző gépem volt...? :D Mindettől függetlenül megnéztem, amiket írtál! A Speed & Duplex automatikuson van, viszont a WOL az azt írja, hogy "10Mbps/Első". A választható verziók pedig: "10Mbps/Első" "100Mbps/Első" illetve "Nincs lassítás". Lehet, hogy arra kellene állítani, hogy "Nincs lassítás"? Akárhogy is, legközelebb odafigyelek majd erre, köszi a help-et! Üdv.
2016. márc. 30. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!