Hogyan töröljem a system volume information mappát?
Tudom, hogy a rendszer visszaállítási fájlok vannak ott, de az engem nem érdekel, mert max reinstall aztán kész. a helyzet az, hogy a 500 GB bolt 470 GB-ot eszik meg.
Nekem 30giga nem elég, naponta többet töltök fel és le...
Az op rendszer: Windows 7
előre is köszönöm
Előzőnek: Biztos, hogy nem foglal helyet? Bele tudsz menni? Ha azt írja, hogy hozzáférés megtagadva, akkor nem írja ki a méretét sem (illetve 0 byte-ra írja).
A legjobb a teljes rendszervisszaállítástól megszabadulni (szerintem).
Hali
Ashampoo win optimizerrel tudtam megnézni, mert kíváncsi voltam mi foglal ennyi helyet a gépemen. a gépen eredeti Symantec Norton Internet Security van.
Nem tudom kikapcsolni, mert win7-en nem találom.
De, ha minden áron törölni akarod azt a mappát, azt hiszem két fajta módon lehet... Belépsz Csökkentett módban, akkor megpróbálod törölni. (Mert, ha simán bejelentkezel (nem Csökkentett módban), akkor gondolom, ha rá kattolsz a mappára, hogy törlés, azt írja, hogy Hozzáférés megtagadva. Ami, amúgy teljesen normális dolog.) Szóval... Ha Csökkentett módban nem engedi törölni, akkor teljes jogú felhasználóvá kell tenned magad. (Mikor felrakod a Windows7et, az létrehoz egy Felhasználói Rendszergazdát. Az vagy te. De létrehoz egy elrejtett fiókot. Ez a PC Rendszergazda, vagy hogy is nevezzem. Az egész Rendszer. Ez gátolja meg, hogy te az ilyen fájlokba belepiszkálj.)
Viszont Csökkentett módban elméletileg a Rendszerbe lépsz be, nem Felhasználói Rendszergazdaként. De előfordulhat, hogy akkor se csinálhatsz semmit a Rendszer fájljaival. Ezért kell a Felhasználói Rendszergazda fiókot (az vagy ugye te) teljes jogú felhasználóvá tenni. Akkor már belepiszkálhatsz a Rendszer összes fájljába, hiszen, mint Felhasználói Rendszergazda, te kezelheted a Rendszer fájljait is.
Ezt csak onnét tudom, hogy nekem is Windows 7 fut és én is belenyúlkáltam elég szépen a dolgaiba. Viszont teljes jogú felhasználóvá tenni magad nehéz. Mármint bonyolult. De, ha szeretnéd megtudni, hogy kell, írj nekem nyugodtan egy privit, válaszolok szívesen.
De, amúgy én se tanácsolom, a System Volume Information Mappa törlését...
Hali
Esetleg más ötlet?
Még ennyit felejtettem ki:
Csak az Ashampoo Win Optimmal látom a mappát, mással nem[tehát ha megnyitom a C meghajtót akkor se látom].
A gépen 4+1 felhasználó van a +1 a rendszergazda ami teljes jogú felhasználó (Azért kíváncsi lennék, hogy jól van-e beállítva teljes jogúnak, hisz nem tudom mi a nehéz azon, hogy fióktípusba beállítod, hogy rendszergazda(ahol oda is van írva, hogy teljes jogú felhasználó és esetleg az engedélyekkel bütykölsz egy kicsit...)A biztonsági problémák megelőzése véget van ez a 4+1, 4-et használunk 1 et csak akkor ha valamihez hozzá kell férni, de itt ezzel se lehet hozzá férni.
És még ezt vettem észre:
Minden letöltött adatról csinál visszaállítási fájl.(mivel letöltök egy 2 gigás cuccot és 2 giga helyett 3,5-4gb-ot foglal azonnal.) Ha valamit letöltök arról is csinál. Tehát lassacskán 0 giga szabad helyem lesz, ezért én nagy ívben lesza*nám azt a mappát mivel nekem kell az a hely.
Más:
Hogyan kapcsoljam ki a rendszer visszaállítást ? Nincs sehol ilyen funkció...
Legalábbis itt nem:
rendszereszközök: Rendszer-visszaállítás
vezérlőpulton belül se...
Kérlek segítsetek mert így nem tudok mit csinálni a géppel.
Megoldódott.
Egy hibás reg bejegyzés miatt volt az egész.
Megoldás:
1.Lemezkarbantartó
2.rendszerfájlok törlése
3. egyéb beállítások
4. rendszer-visszaállítási pontok és árnyékfájlok törlése
Kösz mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!