Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért csinálhatja ezt?

Miért csinálhatja ezt?

Figyelt kérdés
Adott egy HP Pavilion DV4000 Notebook. A problêma pedig az lenne, hogy van benne ugye a vinyó, ami egy másik gèppel fel lett telepítve, mivel a hp olvasója nem működik. Nah már most a másik gèpen bootol a rendszer rendesen, viszont ha a hp-ba beleteszem a vinyót, semmit sem csinál vele, de másik vinyóval is ugyan ez a helyzet.. A bios bejön, de tovább semmi. Mit lehet ilyenkor csinálni?
2016. márc. 21. 08:36
 1/8 Pelenkásfiú ***** válasza:
Valószínűleg nem tudja kezelni a HDD-t a partíció mérete miatt vagy ilyesmi.
2016. márc. 21. 10:35
 2/8 A kérdező kommentje:
40gb a vinyó benne 2 rèszre osztva. Van egy 8gb partíció a windows xp-nek, a maradèk pedig a háttèrtár. Ntfs partíció mind a kettő. Próbáljam meg esetleg Fat fájlrendszer használatával? Különben a biosban megjelenik a vinyó, tehát èrzèkeli, csak a windows nem boot-ol. Sok gèp volt már nálam, de ilyen hibával mèg nem találkoztam. Ha esetleg ez mond valamit, a Windows xp teljesen üres, nincs rajta semmifèle utólag telepített program.
2016. márc. 21. 16:11
 3/8 Pelenkásfiú ***** válasza:

De ki sem ír semmit?

"Operating system not found" vagy ilyesmi?

Ha HDD nélkül elindítod, akkor kiírja ezt?

2016. márc. 21. 17:06
 4/8 A kérdező kommentje:
nem. nem ir ki semmit. boot menubol ha a vinyorol szeretnek boot-olni ott is ugyanezt csinalja. bejon a hp logo, a vinyo led villog tehat dolgozna, de csak egy fekete kepernyo van egy villogo vonalkaval. semmi mast nem csinal. a bios-ban sem talaltam boot-sorrend beallitast. tanacstalan vagyok :/ a vinyo tegnap lett feltelepitve.
2016. márc. 21. 17:28
 5/8 A kérdező kommentje:
vinyo nelkul is ugyanez a helyzet. csak a vonalka villog, de nem ir ki semmit
2016. márc. 21. 17:29
 6/8 A kérdező kommentje:

kozben talaltam meg egy ilyet boot menu betoltese elott ezeket irja ki a vinyo, es a cd lejatszo ellenorzese elott.

System BIOS shadowed

Video BIOS shadowed

Ez mitol lehet? utanna olvastam de csak angolul talaltam rola par dolgot hogy ez miatt is lehet ilyen problema

2016. márc. 21. 17:54
 7/8 Pelenkásfiú ***** válasza:

Az nem hiba. Annyit jelent, hogy betöltötte őket a RAM-ba.

Lépj be a BIOS-ba és állíts vissza mindent a default-ra. Van egy ilyen menüpont ott, ahol a beállításokat lehet menteni és kilépni.

2016. márc. 21. 18:14
 8/8 A kérdező kommentje:
ezt mar megcsinaltam vele parszor, de semmi. ugyanaz a helyzet, nem tolti be a windowst
2016. márc. 21. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!