Pár hónapja vásároltam egy LENOVO IdeaPad G50-70 59-424287 Laptopot és rettenetesen lassú, gyenge, pedig specifikáció szerint jó gépnek kell lennie, mi lehet a probléma?
Intel® Core™ i7-4510U Processor (4M Cache, up to 3.10 GHz)
4GB DDR3/1600 MHz
AMD Radeon™ R5
A gép körülbelül a 2001-es informatika órámon használt win 98 gépekhez hasonlítható gyorsaságban. Bár azok talán gyorsabbak voltak. Kb. 30 másodperc még behozza a böngészőt, a starcraft 2 akadozik rajt stb... Lefuttattam egy víruskeresést, 1 terás vinyóból 200giga van használva, az is filmek nagyrészt, Ccleaner programot is töltöttem le és semmi... Nagyon idegesítő, h 170000 Ft-ért ilyen trágyát kaptam. Mi lehet a baj?
Listázd ki a futó folyamatokat és nézd meg mi használja legnagyobb mértékben a CPU-t.
Ellenőrizd a HDD-t, nem hibás-e, a RAM-ot, és nézd meg a programok eltávolításánál , hogy milyen "crapware" progikat tett fel a gyártó, mert hajlamosak mindenféle gagyi programot feltenni.
Te raktál-e fel olyan programot, aminek a telepítőjében esetleg van reklám program?
Sajnos mostanában elég sunyi telepítők vannak, pl irfanview alapból ilyen.
Fogadjunk, hogy az előre telepített lenovos windowst használod? Ha szerencséd van még gyári adwared is van :)
Telepíts saját windowst, hogy megszabadulj a sok előre telepített programtól.
Másrészt a laptop vinyók lassúak. Érdemes lenne beruháznod egy ssd-re.
Harmadrészt az ok, hogy i7 de U-s vagyis ultra energiatakarékos = gyengébb teljesítmény.
A memória is kevés (szerintem).
170k egy alsó kategóriás laptop ára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!