Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Pár hónapja vásároltam egy...

Pár hónapja vásároltam egy LENOVO IdeaPad G50-70 59-424287 Laptopot és rettenetesen lassú, gyenge, pedig specifikáció szerint jó gépnek kell lennie, mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés

Intel® Core™ i7-4510U Processor (4M Cache, up to 3.10 GHz)

4GB DDR3/1600 MHz

AMD Radeon™ R5

A gép körülbelül a 2001-es informatika órámon használt win 98 gépekhez hasonlítható gyorsaságban. Bár azok talán gyorsabbak voltak. Kb. 30 másodperc még behozza a böngészőt, a starcraft 2 akadozik rajt stb... Lefuttattam egy víruskeresést, 1 terás vinyóból 200giga van használva, az is filmek nagyrészt, Ccleaner programot is töltöttem le és semmi... Nagyon idegesítő, h 170000 Ft-ért ilyen trágyát kaptam. Mi lehet a baj?

2016. márc. 15. 00:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Listázd ki a futó folyamatokat és nézd meg mi használja legnagyobb mértékben a CPU-t.

Ellenőrizd a HDD-t, nem hibás-e, a RAM-ot, és nézd meg a programok eltávolításánál , hogy milyen "crapware" progikat tett fel a gyártó, mert hajlamosak mindenféle gagyi programot feltenni.

Te raktál-e fel olyan programot, aminek a telepítőjében esetleg van reklám program?

Sajnos mostanában elég sunyi telepítők vannak, pl irfanview alapból ilyen.

2016. márc. 15. 00:47
 2/7 anonim ***** válasza:
a HDD-t a crystal info disk progival a legegyszerűbb megnézni.
2016. márc. 15. 00:47
 3/7 A kérdező kommentje:
Letöltöttem a programot, azt jelzi, hogy a vinyóm jó. A másik dolog, h böngészéskor rettenetesen sok reklámot dob be, mindenféle win10 repair pc-s weboldalt, szóval kb. használhatatlan a net is. Pedig van ad blockom és az avast se jelez semmit se. Olyan programról nem tudok, miről első írtál.
2016. márc. 15. 01:08
 4/7 axonbite ***** válasza:
Nyakig vagy vírussal javaslatom ADWCLEANER letöltése futtatása ha kész CLEAN/OK lesz egy újraindulása gépednek ezzel egy része törlődik vírusaidnak. Következő lépés MALWAREBYTES letöltése futtatás és eltávolítás ha végzett.
2016. márc. 15. 06:43
 5/7 axonbite ***** válasza:
nagyon szívesen máskor is.
2016. márc. 15. 15:16
 6/7 anonim ***** válasza:

Fogadjunk, hogy az előre telepített lenovos windowst használod? Ha szerencséd van még gyári adwared is van :)

Telepíts saját windowst, hogy megszabadulj a sok előre telepített programtól.

Másrészt a laptop vinyók lassúak. Érdemes lenne beruháznod egy ssd-re.

Harmadrészt az ok, hogy i7 de U-s vagyis ultra energiatakarékos = gyengébb teljesítmény.

A memória is kevés (szerintem).

170k egy alsó kategóriás laptop ára...

2016. márc. 16. 01:39
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, leszedtem a programokat lefuttattam őket semmi változás nem történt. újratelepítettem a vindózt és most minden oké :)
2016. márc. 18. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!