Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Statisztikai módban ilyen...

Statisztikai módban ilyen esetben hogyan kell beírni a gyakoriságot a számológépbe?

Figyelt kérdés
Mondjuk adott, hogy az x=27,5, a gyakorisága(f) pedig 120. Adatbevitelkor x1-nek beírom a 27,5-et, de az frq1-nek nem fogadja el a 180-at. Frq domain error-t ír ki, mivel az f legfeljebb 99 lehet, illetve egész szám. De mit tegyek, ha a feladatban a gyakoriság több mint 99? Hogyan írjam be?
2016. márc. 12. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:

nem ismerjük a számológéped típusát, de ha tényleg így kell beírni, és 99-nél nagyobb számot nem lehet megadni, akkor nyilván sehogy nem tudod beírni a 120-at.

Ha bonyolultabb dolgokat kell számolni, akkor használj Excelt vagy egyéb programokat a statisztikai számításaidhoz.

Bár el tudom képzelni, hogy egy sima alapfeladatról van csak szó, hogy mondjuk átlagot akarsz számolni a különböző gyakoriságú adatokból.

Akkor meg szépen kiszámolod szorzásokkal és összeadásokkal, hogy 27.5 * 120 + .....

és a nevezőben meg elosztod a gyakoriságok összegével.

2016. márc. 14. 13:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Ha nincs más mód az átlagot kiszámolom szorzással és összeadogatásokkal, bár sokkal hosszadalmasabb, de főleg a szórás miatt kellene inkább a stat módot használnom, mert vizsgán esélytelen, hogy lesz időm kiszámolni a képlettel. Sencor sec 176ot használok, de általánosan olvastam h a számológépeknél az frqnak 99 alattinak kell lenni. Ezért nem értem, gondolom rosszul akarom bevinni az adatokat. De akkor hogyan?
2016. márc. 14. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:

tényleg nem ismerem, hogyan számol a számológéped statisztika módban, de most az jutott eszembe, hogy nem lehetne 2 adatbevitelként megadni az adatokat?

tehát ha mondjuk van 120 darab ugyanolyan adatod, mondjuk 5-ös, akkor

beírod, hogy x=5, freq = 90

utána meg a kovetkező bevitelkor x=5, freq = 30

2016. márc. 14. 18:41
 4/4 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam, szerintem így is jó lesz. Köszönöm szépen a segítséget!
2016. márc. 15. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!