Monitornál mi az a válaszidő:5ms?
Figyelt kérdés
Számít valamit ez?2016. márc. 12. 14:02
1/9 anonim válasza:
Ilyen kis mértékben nem.
Azt jelenti hogy ennyivel később jelenik meg rajta a tartalom. Tehát ha megmozdítod az egeret a nyíl csak 5ms elteltével megy arrébb. kb
2/9 A kérdező kommentje:
És én észreveszem az 5ms és a 16 ms-os válaszidőnél a klünöbséget?
2016. márc. 12. 14:08
4/9 anonim válasza:
Azt mutatja, hogy a pixelek milyen gyorsan képesek színváltásra. Ezt több módon is meg lehet adni: A rendes ISO mérési értékeket (btw-wtb) már nam nagyon szeretik relámozni (vagyis feketéből mennyi idő alatt lesz fehér, majd újból fekete), vagyis sok gyártó csak gray to gray-ben adja meg ezt az értéket, ami jóval gyorsabban hajtható végre. Ez marketing rizsa. Amúgy valószínűleg egy 12ms és egy 5ms monitor között nem látnál szemrevételezhető különbséget.
5/9 anonim válasza:
A kurzorban _valószínűleg_ nem, a mozgás viszont már rendesen elmosott lenne egy 16ms es monitoron(pl játéknál).
6/9 A kérdező kommentje:
És játékoknál a 5ms-os monitor is elmosódott lenne?
2016. márc. 12. 14:40
7/9 anonim válasza:
10 éve még az volt, hogy játékra legalább 16ms vagy jobb kell (akkor még voltak 25ms-es kijelzők is). Persze mint írtuk ez csak egy szám, többféleképpen meg lehet adni, több marketing szerepe van, mint gyakorlati haszna. Nekem volt 2006-ban egy 16ms-os LG monitorom (17", 1280x1024 felbontással) és vidáman játszottam rajta.
8/9 anonim válasza:
Amúgy meg a pixel válaszidőn felül ott a videokártya-monitor illetve az egér input lagja is, szóval ha nagyon szörszálhasogatóak akarunk lenni, akkor rámozdulhatunk az ezredmásodpercekre több területen is. Az 5ms az gyakorlatilag 5 ezredmásodperc vagyis egy másodperc alatt 200 gtg pixelválasz lehetséges...ha ennek bő duplája (mondjuk 12ms) a btw-wtb válaszidő, akkor extrém esetben is ~83 teljes ciklust jelent, ami 60Hz képfrissítéshez szerintem elegendőnek kell, hogy legyen. Lehet, hogy rosszul gondolom, de valószínűleg nem tévedek sokat.
9/9 anonim válasza:
Jatek szempontbol a kovetkezo kategoriak vannak:
-Irodai, rossz: ~15-25ms+
-Olcsobb, jol jatszhato: 1-8ms
-Nulla elmosodas, profi jatek: 144Hz, GSync/FreeSync. Ezek mar 80-100e korul vannak.
Ha a szinek is fontosak neked, akkor erdemes IPS paneles monitort venni, 40e korul mar vannak FHD, alacsony valaszidovel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!