Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mire jó a scroll lock?

Mire jó a scroll lock?

Figyelt kérdés

már googléztam de sajna nem találtam valami könnyű és érthető magyarázatot, eltudnátok mesélni könnyebb magyarázatot, és egyáltalán haggyam mindig bekapcsolva mint a num lockot?

és bocsi a helyesírásért de meséljétek el hogy hogyan kel írni a haggyamot köszi :)

2016. márc. 12. 09:02
 1/4 A kérdező kommentje:
ja és csak most jutott eszembe hogy az nem kel hanem kell én hibám
2016. márc. 12. 09:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

alapfunkciója, hogy felfüggeszti a felfele scrollozást textmode terminálokon.

Ezen kívül másra is szokták használni, de ezért született meg a gomb. Még a dos-os idők emléke.

2016. márc. 12. 09:12
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyiss meg egy olyan Excel táblázatot, amelyik több sorból áll, mint amennyi egyszerre elfér a képernyőn és próbálj scrollozni (billentyűzettel, nem egérrel!) benne ki- és bekapcsolt Scroll Lockkal, egyből megérted, mi a különbség.
2016. márc. 12. 11:49
 4/4 anonim ***** válasza:

"már googléztam de sajna nem találtam valami könnyű és érthető magyarázatot,"

Google:

[link]

5. találat:

"Ma már kevés program használja ezt a funkciót, de a lényege az, hogy módosítja a nyíl- és navigáció billentyűk hatását. Lenyomásával úgy lehet görgetni egy dokumentumot, hogy a képernyőn a kurzor vagy kijelölés helye nem változik meg."

Forrás: [link]

6. találat:

"ScrLk (vagy Scroll Lock)

A legtöbb programban a Scroll Lock billentyű lenyomásának semmilyen hatása sincs. Egyes alkalmazásokban a Scroll Lock billentyű lenyomása módosítja a nyílbillentyűk, valamint a Page Up és a Page Down billentyű viselkedését. Ezeket a billentyűket lenyomva úgy lehet görgetni a dokumentumban, hogy nem változik meg a kurzor vagy a kijelölés helye. Előfordulhat, hogy a billentyűzeten van egy kis fény, amely jelzi, hogy a Scroll Lock funkció be van-e kapcsolva."

Forrás: [link]

2016. márc. 12. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!