Mire jó a scroll lock?
már googléztam de sajna nem találtam valami könnyű és érthető magyarázatot, eltudnátok mesélni könnyebb magyarázatot, és egyáltalán haggyam mindig bekapcsolva mint a num lockot?
és bocsi a helyesírásért de meséljétek el hogy hogyan kel írni a haggyamot köszi :)
alapfunkciója, hogy felfüggeszti a felfele scrollozást textmode terminálokon.
Ezen kívül másra is szokták használni, de ezért született meg a gomb. Még a dos-os idők emléke.
"már googléztam de sajna nem találtam valami könnyű és érthető magyarázatot,"
Google:
5. találat:
"Ma már kevés program használja ezt a funkciót, de a lényege az, hogy módosítja a nyíl- és navigáció billentyűk hatását. Lenyomásával úgy lehet görgetni egy dokumentumot, hogy a képernyőn a kurzor vagy kijelölés helye nem változik meg."
Forrás: [link]
6. találat:
"ScrLk (vagy Scroll Lock)
A legtöbb programban a Scroll Lock billentyű lenyomásának semmilyen hatása sincs. Egyes alkalmazásokban a Scroll Lock billentyű lenyomása módosítja a nyílbillentyűk, valamint a Page Up és a Page Down billentyű viselkedését. Ezeket a billentyűket lenyomva úgy lehet görgetni a dokumentumban, hogy nem változik meg a kurzor vagy a kijelölés helye. Előfordulhat, hogy a billentyűzeten van egy kis fény, amely jelzi, hogy a Scroll Lock funkció be van-e kapcsolva."
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!