Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a Dell...

Mit gondoltok erről a Dell Inspiron laptopról, megéri megvenni?

Figyelt kérdés

Egy olyan laptopot szeretnék venni, amit, ha most megveszek 4-5 évig biztosan nem kell gondolkoznom a cseréjén.

Elsősorban 'irodai' célokra használnám a gépet (szövegszerkesztés, táblázat kezelés, stb), de imádok játszani is, így biztosan ki lenne használva a gép adta teljesítmény. Mit gondoltok erre célra megfelel-e? Illetve ha tudnátok ajánlani ugyanebből a típusból egy 128gb ssd-vel ellátott eszközt (winchester nélkül) azt megköszönném, sajnos én nem találtam.

Javaslatként természetesen szívesen várok más laptopokat is, melyek hasonló tulajdonsággal bírnak.

[link]

2016. márc. 6. 16:04
 1/1 CspCsj ***** válasza:

Jó a 3 év garancia, de a felbontás (1366x768) lehetne magasabb, és a 920M videokártya sem igazán játékra termett, persze attól függ mivel játszanál.

Nekem ugyanerról az oldalról ez tetszik ugyanennyiért:

[link]

Újabb és majdnem 50%-kal gyorsabb i5-ös processzor, FullHD felbontás, 920M-nél legalább kétszer gyorsabb GTX 950M videókártya, világítós billentyűzet.

A hátránya, hogy "csak" 4GB memória van benne, és azért "csak", mert sok mai modellen (így ezen is) hiányzik a levehető hátlapi panel, így körülményesebb házilag bővíteni (hasonló típus hátlapjának leszedése: https://www.youtube.com/watch?v=Sg8tUXZL864 ) ha matricával védett csavarhely is van, akkor meg garanciavesztés lesz. Egyébként ezt ajánlanám +4GB beszerzésével. (4GB DDR4 laptopba 7ezer körül kapható)

Van 8GB-os változata is 240ezer (igaz ez már nem 2GB-os hanem 4GB-os videokártyával):

[link] (oldal alján a lista ahol kapható)

Vagy 8GB-os és 128GB SSD+1TB HDD együttes változat 250ezer:

[link] (oldal alján a lista ahol kapható)

Ha Dellhez ragaszkodsz (ott ha jól láttam van levehető hátlap) és nem fontos a FullHD felbontás, akár vehetsz kicsit gyengébb i5-ös processzorral 190ezerért, és kicseréled a HDD-t 15ezer körüli 120GB-os, vagy 25ezer körüli 240GB-os SSD-re.

[link]

Persze ha nem mindegy a színe - ezüst helyett nem tetszik a fekete, akkor nincs sok választás.

2016. márc. 6. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!