Inkscape! SOS! Logót terveztem magamnak, megrajzoltam, kész van de az edeményt fehér háttérel rakja be?
Meg van a motívum, viszont mikor elmentem és be szeretném tenni egy kép sarkára ugyanúgy fehér háttérrel rakja be,holott nekem csak az a kis szimbólum kéne.
Most használom először ezt a programot, mit rontottam el? Hogyan legyen átlátszó a háttér?
Azt elolvastam,hogy PdF fileban legyen, és ki is próbáltam az inscapeban csak a mintát teszi rá. Viszont Photoskape-t használok és itt nem tudom beszúrni a képekre.
Milyen képszerkesztőt használjak, ahol könnyedén be tudom szúrni a logót?
Több dolgot nem tudok mire vélni, legfőképp ezt a kettőt:
1. Nem igaz, hogy csak a mintát teszi rá. Nekem legalábbis a PDF-ben megjelenik az importált kép is (attól függetlenül egyébként, hogy beágyazottként vagy hivatkozásként hoztam-e be).
2. Attól, hogy a végeredménynek PDF-nek kell lennie, még nem muszáj, hogy a segédfájlok is azok legyenek. Az Inkscape ugyan a PDF-et fehér háttérrel menti, ezért máshova is csak úgy tudod beilleszteni, de mind a saját SVG-formátumában, mind a normális PNG-exportja esetén átlátszó a háttere. Én a PhotoScape-et lehetőleg mellőzném, de ha te ahhoz vagy szokva, erre az egyszerű feladatra még elég kényelmesen alkalmazható. Ebben az esetben tehát a logódat exportáld PNG-be, úgy be tudod vinni a Photoscape-be. A későbbiekben inkább valami sokoldalúbb képszerkesztőt javasolnék. Az ingyenesek közül a Gimp és a Krita a legjobb, de az elsőnek a logikája szerintem jóval átláthatóbb. Javaslom még a Paint.NET és a RealWorld Paint nevű programokat.
A magam részéről az egészet az Inkscape-ben végezném. A kész logó mellé importálnám a képet, amelyikre rá kell tenni, utána a logót, hogy az arányai ne változzanak, a Ctrl billentyű lenyomása mellett kicsinyíteném le a kívánt méretűre, és úgy raknám rá a képre. Így menteném PDF-be, „Az exportált terület a rajz” opciót bejelölve. Ekkor a PDF az összes rajzi elemet foglalja be, amennyiben tehát a behozott kép szélén kívülre nem esik más, értelemszerűen az lesz a képhatár. De ez is megtehető, hogy a lap határait a képhez igazítom, és a PDF-et „Az exportált terület a lap” opcióval mentem PDF-be. Ekkor nem baj, ha a laphatárokon kívül vázlatrajzok, feljegyzések, vagy egyéb szemét található, mert azokat levágja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!