2db Gtx950 sli-be megközelít egy gtx970 videókártyat?
Gép építésbe kezdtem, csak az elején kicsit ellőttem az ár-fizetésem arányt,ezért olcsóbb alkatrészek után nézek. Három már adott:
Msi x99a sli plus alaplap
Be Quite 750w 80plus platinum tápegység
Zalman z11 plus ház
Eredetileg, egy gtx980 kártyát akartam, de muszáj volt lemennem egy gtx970-re. Aztán egyéb kiadás miatt sajnos még lejjebb kell menjek, szinte már elment az egésztől a kedvem, mert egy mezei gépet nem akartam. De két db gtx950 slibe kötve milyen kártyával ér fel? Inkább egy gtx960 vagy annál jobb teljesítémnyt ad? A memória is ideiglenesen 16gb lesz, a processzor pedig egy i7-5820k
Egy darab gtx950 is közel van teljesítményben a 960-hoz.
2 Darab elérné a 970 szintjét,csak az a baj,hogy a sli veszteséges,nem duplázódik a teljesítmény,illetve a 950-nek csak 2gb memóriája van ami nem adódik össze sli-ben szóval fullHD-hez már most is kevés,de 1-2 év múlva már nélkülözhetetlen lesz a 4gb vram.Egy darab 970-el sokkal jobban járnál.
16gb? i7? munkára kell vagy játékra? ha játékra, akkor felesleges az i7 és 16 gb ram. Akkor elég i5 és 8 gb ram, így már biztos megvan az a pénz legalább a 970-re.
De kérdésedre válasz: Megközelít FPS-ben. Egészen addig ameddig nem kell az az extra két giga ram, amit a 970 ad. (ha sli-ben kötsz össze 2gb rammal rendelkező kártyákat nem lesz 4 gb ramod.)
Ajánlom ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=WRRet4Yh-Jg
Játékra, és munkára kell.
Utána jártam és valóban jobb a 970. Majd idővel lesz véve bele normális kæzya, de kb egy évig ez is megteszi.
Ram az azért 16gb mert ddr4 lesz es igy ketszer olyan eros, mint ddr3 tarsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!