Síugrás közvetítések "zöld csíkja" hogy működik?
Többféle technológiát használnak, amit meg tudtam különböztetni. Pl. infravörös vetített csík, amit TV technikával zöldben jelenítenek meg.
Amit nem értek, hogy van számítógép által a képre kevert, amin lehet látni a pár centis bizonytalan remegést. Igen, de ezt kézzel mozgatott kamera képére kerül rá!! Milyen azonosítási pontokat vesz figyelembe a számítógép?
Ugyanez tömören: hogy kerül a képre a "zöld csík"? Tudja ezt valaki?
Igen, ezt írtam én is! És a másik? Ami biztos, hogy nem vetített? Látszik a felvételen, hogy pár centit bizonytalanul rezeg a csík és a rajta átmenő síelőn nem törik meg. (Pl. ami most megy: Világkupa, Almaty, Kazahsztán) Az nincs ott, csak számítógép keveri a képre.
Az honnan tudja, hogy kézzel kezel kamera épp mit mutat, hogy rápakolja-e a csíkot. Én csak az állványfejben elhelyezett, teodolitban alkalmazott pozíció érzékelőt tudom elképzelni. Nézze meg a mostani adásokban. (direkt felvételt csináltam róla, aztán kikockáztam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!