Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Síugrás közvetítések "zöld...

Síugrás közvetítések "zöld csíkja" hogy működik?

Figyelt kérdés

Többféle technológiát használnak, amit meg tudtam különböztetni. Pl. infravörös vetített csík, amit TV technikával zöldben jelenítenek meg.

Amit nem értek, hogy van számítógép által a képre kevert, amin lehet látni a pár centis bizonytalan remegést. Igen, de ezt kézzel mozgatott kamera képére kerül rá!! Milyen azonosítási pontokat vesz figyelembe a számítógép?

Ugyanez tömören: hogy kerül a képre a "zöld csík"? Tudja ezt valaki?

2016. febr. 26. 13:57
 1/2 anonim ***** válasza:
Lézerrel vetítik ki.
2016. febr. 26. 18:32
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen, ezt írtam én is! És a másik? Ami biztos, hogy nem vetített? Látszik a felvételen, hogy pár centit bizonytalanul rezeg a csík és a rajta átmenő síelőn nem törik meg. (Pl. ami most megy: Világkupa, Almaty, Kazahsztán) Az nincs ott, csak számítógép keveri a képre.

Az honnan tudja, hogy kézzel kezel kamera épp mit mutat, hogy rápakolja-e a csíkot. Én csak az állványfejben elhelyezett, teodolitban alkalmazott pozíció érzékelőt tudom elképzelni. Nézze meg a mostani adásokban. (direkt felvételt csináltam róla, aztán kikockáztam...

2016. febr. 27. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!