Ismétlődő rövid totálfagyások (kurzor sem mozog) Linux alatt, halk (=lassú CPU, álló venti) módban nem jelentkezik, mi lehet az oka? További részletek a leírásban.
Tehát a gép alapból fél-egy másodpercekre fagyogat, olyankor se kurzormozgás, se képfrissítés, a váltógombok sem reagálnak. A csendes üzemmód gomb megnyomásakor mindez azonnal megszűnik, csak épp az ilyenkor érvényes 800MHz "kicsit" kevés, és a proci környéke is eléggé felforrósodik. Normál módba történő visszakapcsoláskor azonnal újrakezdi a fagyogatást.
A probléma már a telepítésnél is jelentkezett, de annak idején a Windows XP-t nem érintette.
Gép: Fujitsu-Siemens Amilo A7640W, OS: LXLE (Ubuntu) 14
A sysvinit nem változtatott semmin, azt viszont észrevettem, hogy nem azonnal kezdi az akadozást, a rendszer felállása után egy ideig nem csinálja, majd rákezdi. Fagyás után egy kworker nevű, több példányban jelen lévő cucc aktivitása ugrik meg nagyon, akár 60% fölé is. Csendes (lassított) módban ez a folyamat szinte semmit nem terhel. Bár lehet, hogy ez csak tünet, mivel mindig csak a fagyás után látni a megnövekedett aktivitást, logikailag (valójában nem tudom, Linux terén kezdő vagyok!) az sem zárható ki, hogy csak bepótolja, ami a fagyás alatt elmaradt.
Milyen logokat lenne érdemes megnézni? Dmesg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!