Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért oldódott meg a szaggatás...

Miért oldódott meg a szaggatás miután SSD re váltottam?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem egy SSD t, csak(!) a rendszer van rajta, minden egyéb HDD n. Korábban 1,5-2 óra gta5 után fokozatosan elkezdett lassulni, és egy bő fél órával később kb teljesen játszhatatlan volt(előtte meg sem röccen). A 2gb vramnak tudtam be ezt a dolgot, viszont úgy fest, hogy nem ez volt a probléma forrása, tegnap 5-6 órát játszottam folyamatosan, és semmiféle probléma nem volt - nyilván örülök neki, de.. mitől lehet ez? Mint írtam a játék továbbra is HDD n van(btw memória gond nem lehet, 16gb ramom van, ha fut a böngésző ezer tabbal és a gta is megy akkor sem darál be 7-8gb nál többet).
2016. febr. 20. 11:50
 1/4 Koplárovics Béci ***** válasza:
Valószinűleg telítődik a memória (igen, a 16GB, nem a video), és egy idő után elkezd swapelni. Ezt eddig a "lassú" HDD-re tette, ami hiába háttérművelet, hiába nem nagyon kell a proci, mégis megakad a játék közben. Most SSD-nél gyorsabb a művelet, és nem venni észre.
2016. febr. 20. 11:58
 2/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

16gb al hdd vel is kikelett voln kapcsolni reg a lapozofajlt

ssd nek meg kulobosen nem jo ha lapozo fajl emeszti

valami szoftveres gubanc is lehet, vagy pusztan tul soknprogramot futatsz...

vegyel még 16gb ot mikor tudsz ha letiltott lapozo fajl memoria hianyt okozna

(mar ha igenyled hogy minden egyszere fusson, foleg ha csak kartevok az a lejobb...)

2016. febr. 20. 12:05
 3/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

7-8 a fizikai rambol vagy az osszes (windows os) rambol fogyaszt?

figyelted jatek alatt hogy menyi ra fogyott? mikor mar sokat jatszottal

most sem artana megnezni (de letiltott pagefile val (minden meghajton))

2016. febr. 20. 12:08
 4/4 A kérdező kommentje:

Nem logikátlan amit mondasz, de akkor is furcsa, nyáron vettem +8gb ramot, és előtte is pontosan ugyanezt produkálta(kíváncsiságból próbáltam úgy is, hogy minden más programot bezártam, miután feláll a rendszer 1.8gb t eszik(valamivel alacsonyabb volt ez amikor csak 8gb ramom volt), bőven van helye a játéknak.

A lapozófájlra sajnos szükség van, munka miatt kellett a 16gb, ez is hajlamos elfogyni(4x4gb, 32 re bővítés elég húzós lenne, nincs szabad slot a lapomon - plusz ddr3, ebbe már nem szívesen fektetnék, pláne nem ennyit).

"7-8 a fizikai rambol vagy az osszes (windows os) rambol fogyaszt? "

Hogy őszinte legyek nem értem pontosan, hogy mit kérdezel. :D Task managert kiraktam a másik monitorra, ha sok program volt megnyitva 52% körül kezdett izzadni gta, és ~56% nál lett játszhatatlan(tegnap nem ment 46% fölé). (Win10)

2016. febr. 20. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!