Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a megoldás? (windows...

Mi lehet a megoldás? (windows telepítés)

Figyelt kérdés

Nos, tegnap este fél10től ma hajnal 2ig, szívtam a következővel.

Több meghajtó van a gépemben, SSD ami a C: meghajtó, azon futott a win10. D: meghajtó sima letöltős meghajtó, és az E: amin az adatok vannak.

Szerettem volna egy régi játék miatt feltenni a Win7-et a D: meghajtóra Pendriveról. Amikor odaért a telepítő, hogy merevlemezt kell választani, kiválasztottam a D-t de ezt írta ki: A telepítő nem tudott új rendszerpartíciót létrehozni vagy egy meglévőt keresni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál.

Gondoltam lehúzom az ssd-t és újra megpróbálom telepíteni a Win7-et. Ugyanez a helyzet állt fel amit az előbb leírtam. No mondom, nem szívok tovább, visszadugom az ssd-t bootol róla a Win10 és mindenki happy. Hát nem.... fekete képernyő bios után ezzel a szöveggel fogadott: Boot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key

Ha megnyomtam egy billentyűt ismét ezt írta ki.

próbáltam szintén usbről bootolni win7-8-10el is és helyrehozni a bootolást a "varázslóval, de azt írta ki, hogya merevlemez zárolt. Mondom akkor újratelepítem az ssd-re a win7-et. Meghajtóválasztásnál láttam, hogy adatok nem vesztek el, minden megvan az ssd-n is amin a Win10 van.

A kérdés az, hogy tudom elindítani újratelepítés nélkül a win10-et? :D

2016. febr. 14. 12:03
 1/5 A kérdező kommentje:
ja igen, amikor a win7-et próbáltam telepíteni, a sok kis 100-300 megás partíciót töröltem.
2016. febr. 14. 12:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ezen a pontot egyszerűbb lenne egy komplett újratelepítés.

Gondolom az adataid még kellenek, erre két opciót tudok mondani:

1. Ha van hozzáférésed más géphez szedj le egy Linux-ot (pl.: Lubuntu bőven elég lesz) és másold rá Pendrive-ra/írd ki CD-re. Ezt követően bootolj erről a "rossz" gépen LIVE (telepítés nélküli) módban. Elindul a rendszer, és csak annyi a dolgod, hogy átmásold valahova a fontos dolgokat (belső vagy külső meghajtó mindegy). Ajánlatos ezt a pendrive-ot/CD-t elrakni, engem sokszor húzott ki a szarból. Mivel az adatok már biztonságban vannak nyugodtan formázhatod az SSD-t, és telepítheted a kívánt rendszert.

2. Ha van külső merevlemez házad, akkor megfogod kiszeded az SSD-t, berakod abba, majd hozzádugod egy működő géphez. Lemásolod a cuccokat, utána visszarakod az SSD-t a gépbe, és ugyanúgy formázhatod stb ahogy az elsőben leírtam.

Akárhogy nézzük, fog kellene egy másik gép... :D

2016. febr. 14. 12:35
 3/5 A kérdező kommentje:

köszi :) hát van még egy laptop.

tehát nincs nagy para, meg a fontos adatok külön vinyón vannak. a gond az, hogy egy nagyon jól belakott windóz van telepítve amin nincs adatvesztés, csak nem akar bootolni a rendszer arról sajnos. :/

2016. febr. 14. 13:16
 4/5 anonim ***** válasza:
A boot sorrend a bios-ban jól van beállítva?
2016. febr. 14. 13:41
 5/5 A kérdező kommentje:
igen.
2016. febr. 14. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!