Linux gyorsabb mint xp régebbi gépekre érdemes felrakni, ha igen akkor melyik verziót abból? MEg hallottam hogy frissírgeti magát és akkor már nem jó lassul ezt ki lehet esetleg kapcsolni vagy hogy működik ez?
Hát... Nem mondanám.
Szeretem a Linuxot de nem gyorsabb mint az XP, sőt egyes dolgokban lassabb is.
Ha ki akarod próbálni akkor Linux Mint 13 -at javaslom.
gyors gépen, erős VGA -val jó...
Ott a DoubleCMD ami tökéletes total commander alternatíva,
de megtalálható böngésző, képszerkesztő office eszközök is alapból.
Sőt nekem az is bejött hogy a TV kártyámat is kezeli amihez már Win7 -hez se volt driver.
hááááát. ez sok dologtól függ.
-vannak alapvető műveletek amiket nem lehet gyorsítani (fájlírás, olvasás, stb... szóval a hardver korlátai)
-xp esetében függ a telepített programok mennyiségétől (reg adatbázis teleszemetelése lassítja) és a futó programok mennyiségétől
-linux esetében függ a futó programoktól, a DE (asztali környezettől, tehát különböző felület más-más memóriaigény és sebesség)
szóval erre a kérdésre nehéz választ adni.
egy kubuntu egyértelműen lassabb...
de ez pedig biztosan gyorsabb lesz: [link]
ellenben utóbbi: csak tapasztaltaknak!
Én is Debian-t javaslok.A neten fent van minden a driver telepítéstől a wifi-ig minden.Az idegesítő Ubuntu bugok nélkül,igaz nem olyan egyszerű de nem is olyan egyszerűen omlik össze...
Itt lásd a 2. és 3. hozzászólást:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__7..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!