Kzoli93 kérdése:
Nem működik a Dolby Digital Live (5.1 Suround) házimozival digitális kimeneten. Mit tehetek?
Figyelt kérdés
Van egy Lenovo Y50-70 típusú gamer laptopom és egy Samsung házimozi rendszerem, de a digitális kimeneten ha beállítom a Dolby Digital Live (5.1 Surround) lehetőséget, akkor átvált a laptop beépített hangszóróira. Mit tehetek ez ellen? A Dolby-t támogatja a gépem, és ha DVD-ről nézek filmet akkor megy az 5.1, de egyébként nem. A támogatott formátumok beállításoknál egngedi a DTS Audio, valamint a Dolby Digital beállításokat, és ennek tesztelése közben mind a hat hangszórót külön teszteli, de viszont a speciális beállítások menüben hiába rakom Dolby Digital Live (5.1 Surround) beállításra, akkor a házimozi nem ad ki hangot, csak a kétcsatornás beállításokon, de azon sem mindegyiken. A digitális kimenet Dolby beállítási fülén bekapcsolt és kikapcsolt állapotában is ugyan az a helyzet. Már próbáltam utána olvasni, de nem találtam semmit.2016. febr. 9. 00:48
1/1 takimann válasza:
Ha jól értem, a digitális audio kimeneten küldenéd a hangot a házimozi digitális audio bemenetére. Ebben az esetben állítsd a windows hangbeállítást "SPDIF Out-ra", és a hangkártya kimenetet SPDIF passtrough-ra (nálad nem biztos, hogy pont ez lesz a neve). Mivel a digitális !SPDIF) kimenet stereo szabvány, ezért telepítened kell (vagy, ha van , használatba venned) az AC3 filter nevű programot, ami többcsatonásként küldi ki az adatfolyamot.
Ha eddig érthető a válaszom, szívesen segítséget nyújtok a filter beállításához is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!