Fájlok lementése pendrájvra?
Telepítsd a Total Commandert, aztán beállítod az E-t (vagy amilyen meghajtón van a pentdrive), a másik ablakban a fájlokat, F5 és átmásol mindent.
Ha 64 bites a rendszered, akkor azt töltsd le.
Ez egy menetben nem fog menni. Egyszerre nem lehet rákeresni pdf, doc, docx, pps, és mp3 fájlokra, csak külön-külön. Erre a célra a fentebb javasolt és szerintem a legjobb fájlkezelő, a Total Commander alkalmas, főleg ha pl. az mp3 fájlok nem is egy könyvtárban vannak.
Total Commanderben Alt+F7-tel rákeresel a pdf fájlokra, amikor mind megvan, akkor a jobb alsó sarokban katt az Ablakba gombra. Ekkor a TC egyik oldalán megjelenik az összes pdf fájl, a másik oldalon behozod a pendrájvot, NUM+-szal és Enter-rel kijelölöd a pdf fájlokat és F5-tel átmásolod a pendrájvra. Ugyanezt meg kell csinálni a többi fájllal is. Könyvtárakat nem kell böngészni.
Természetesen egy-egy fájltípust egyszerre csak egy meghajtón tud keresni, ha több meghajtód van, mindegyiken külön-külön kell kerestetni.
TC-vel lehet több fájltípusra is keresni. Be kell pipálni, hogy reguláris kifejezést akarsz használni, aztán uzsgyi:
.*\.(pdf|docx?|pptx?|mp3)
Döbbenetes, de a windows is tud többféle típusra az egész gépen keresni, és egy ablakban megjeleníteni. Aztán csak Ctrl-C Ctrl-V
Szánalom, hogy mindig azok verik magukat a hogy így windows meg úgy windows, akik használni sem tudják, tisztelet a kivételnek. (vagy 6-8 éve linuxot használok desktopon, erre még a "régi időkből" emlékszem)
Ugyan miért nem alkalmas? Ha a kereső megtalálja a fájlokat és egy ablakban mutatja őket, akkor a sima Ctrl-C -> Ctrl-V nem fog működni? Erősen kétlem.
Nem vitatom a TC érdemeit, rengeteget használtam, de a keresője az indexelt windows-os keresőhöz képest egy reumás csiga, ilyen tök egyszerű minta alapján megkeresni és másolni/mozgatni a sima windowsos módszer gyorsabb. De kinek mi áll kézre, nekem nyolc.
Mondjuk, ez Win7-re igaz, a win8-10 ezek szerint már nem tud minta alapján keresni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!