Ti szerettek írni, gépelni a billentyűzeten?
Én szeretek gépelni, csak nem tudok. :)
Kb. egy évig tanultam 10 ujjas gépelést, de nem ment. A legnagyobb problémám, hogy a kisujjaim nagyon gyengék, és azokkal nagyon sok billentyűt kéne leütni. Végül ráálltam a 7 ujjas gépelésre (két kéz mutató, középső és gyűrűsujj+egy hüvelyk), így kb. 70 szavas sebességgel megy, elég jó pontossággal.
A Quora fórumai szerint kb. 50 óra alatt lehet elsajátítani az átlag 60 szavas percenkénti vakon gépelést. Nekem kb. fél évig tartott napi fél óra gyakorlással.
Én az online oktatók helyett a RapidTyping nevű ingyenes, magyar nyelvű szoftvert ajánlom.
Én sok időt töltöttem gép közelben gyerekkorom óta, és amatőr íróként sokat is gépeltem(/gépelek) Wordben, sokszor használtam szövegszerkesztőket, és programozást is tanultam/tanulok 13-14 éves korom óta. Most 21 vagyok. Mindig is szerettem billentyűzeten gépelni, és amit lehet, gépírott formában végzek.
Gyorsan, vakon gépelek (jelenleg egy angol billentyűzeten, tehát ha akarnám se keresgélhetném nagyon a betűket), de nem szabály szerint, csak ahogy kézre esik. Középiskolában megpróbáltak 10 ujjas gépelést tanítani nekünk, de nekem soha nem sikerült átszoknom rá.
Az első példája alapján:
Magyarul gépelve: [link]
Angolul gépelve: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!