Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Érdemes-e win7 64-bitet felrakni?

Érdemes-e win7 64-bitet felrakni?

Figyelt kérdés

Van egy viszonylag régebbi gépem amiben 6gb DDR3 ram,AMD Athlon II X2 255 3100mhz,ati radeon hd 4200 integrált videókártya,160gb HDD és egy 300wattos táp.

Szóval a ram kihasználhatóságáért kéne rá 64bites rendszer.

Ezért érdekelne hogy nagyon lassú lenne?

2016. jan. 31. 14:26
 1/7 P.O.C. ***** válasza:
100%
Miért lenne lassú? Egyáltalán nem lassabb a 64-bites rendszer. A 32-bites programok lassabban futnak rajta (állítólag), de nem veszed észre. Mérésekkel is alig mutatható ki, kb. 1-2%.
2016. jan. 31. 14:51
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Nekem mindig is 32 bites rendszer volt a gépemen, napokban kicsit utána olvasgattam hogy-hogy is van ez.szóval ha 64est rakok fel akkor elméletileg gyorsabbnak kéne hogy legyen? Ez kicsit régebbi gép, és a 64 esnek nagyobb a gépigénye is.Bocs ha hülyeségeket irok csak nem egészen látom át az egészet.
2016. jan. 31. 14:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
4 GB-s laptopon tökéketesen fut a Windows7 Home Premium 64 bites. Egyáltalán nem lassú.
2016. jan. 31. 15:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Érdemes, ne porosodjon a ram feleslegesen.

Szvsz érezhető a különbség, amikor anno váltottam teljesen ki voltam akadva(w7 32 ről w7 64 re), de eléggé megoszlóak erről a vélemények(tippre azt mondanám, hogy annak idején még voltak gondok amik csak néhány gépen jöttek elő, valószínűleg ezeket már javították), egy próbát mindenképp megér, ha lassúnak találod legfeljebb elbarmoltál ~2 órát a két telepítéssel.

2016. jan. 31. 15:09
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszokat :) akkor majd holnap felteszem.
2016. jan. 31. 15:34
 6/7 Lajos54 ***** válasza:
100%

Maga a 64 bites oprendszer lényegében alig kimutathatóan gyorsabb, egyes eseteket (használati mód, program). Viszont, mivel tud kezelni több memóriát (jelen esetben a 6 Gigát), sok minden észrevehetően gyorsabb lesz rajt, mert a nagyobb adatmennyiséget használó dolgoknak kevésbé kell használniuk a virtuális memóriát. És az ugye jóval lassabb, mert valamelyik (általában a C meghajtó) háttértárolón helyezkedik el. És onnét lényegesen lassabb a kiolvasás (meg persze a kiírás is).

Ráadásul jócskán akadnak már olyan szoftverek és hardverek amik vagy csak 64 biten működnek, vagy azon gyorsabbak.

2016. jan. 31. 18:02
 7/7 Lajos54 ***** válasza:
... az első mondatból a zárójel után kimaradt, hogy "kivéve" ...
2016. jan. 31. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!