Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Rajzfilmeket szeretnék cd. Re...

Rajzfilmeket szeretnék cd. Re irni amit egy asztali dvd is le tud játszani, ebbe kellene segitség hogy hogyan kell?

Figyelt kérdés
A letöltött rajzfilmet probáltam avi formátumban nem játszotta le.Mpeg formátumban lejátsza de hang nélkül,mi lehet enek az oka?Töltöttem le converter programot de valahogy nem boldogulok vele.A dvd-én irja hogy lejátsza az mpeg formátumot de viszont ha átkonvertálom akkor meg nem olvassa be.Ha valaki tud segiteni annak elöre is köszönöm a normális válaszokat.
2016. jan. 30. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez függ a DVD lejátszódtól. Az idézőjelbe tett újabbak a DVD formátumokon kívül lejátszák a XviD/DivX formátumokat is, ez lenne az avi. Ha régi a lejátszód, akkor csak a szabvány mpeg fájlokat játsza le. Ennyiből arra következtetek, hogy régebbi tipus ami még nem kezeli a az Xvid kodeket, mpeg-nél pedig valószínüleg a hang kodekkel lesz problémája. A te esetedben legegyszerűbb az lenne, ha DVD formátumot készítenél belőle.

Freemake video converter megfelel erre a célra, betöltöd a filemt, alul pedig kiválasztod a DVD formátumot.

[link]

2016. jan. 30. 17:18
 2/6 A kérdező kommentje:
Irja a dvd elején hogy támogassa a divX-et is.Evvel a konvertáloval probáltam igy ahogy te irtad kiválasztottam a dvd lehetöséget ott pedig a pal lehetöséget mert van mégegy ami most nem jut eszembe.de akkor se ment vagy a másik lehetöséget kellet volna választanom?Már azon is gondolkoztam hogy talán a dvd-vel van baj de megpróbáltam és zenéket,filmeket lejátsza.Azért kösz a segitséget
2016. jan. 30. 18:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Avi esetén tehát betöltöd a filmet, és rákattintasz alul az "avi-ra" ikonra. megjelenik az AVI kemeneti paraméterek ablak, itt a következő beállításokat alkalmazd:

Előre megadott beállítások: válaszd az " + Add meg előre a beállításokat..." lehetőséget.

A kodeket így állítsd be:

[link]

DVD esetén:

DVD cím bármi lehet, azért a biztonság kedvéért ne használj ékezetes betűket.

Mentés helyét nyisd le, és válaszd az ISO létrehozása lehetőséget

A többi beállítást a kép alapján

[link]

Ezekkel a beállításokkal működnie kell, ha mégsem, akkor ott a DVD lejátszóval lesz gond.

2016. jan. 31. 07:45
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm majd nekiülök és megpróbálom.Probálgattam filmeket is és van amelyik avit viszi van amelyiket nem.ezt nem értem mitöl függ?
2016. jan. 31. 15:35
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet felbontás probléma, vagy hang kodek.
2016. jan. 31. 17:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget.Sikerült az avis formátumban.Csak még azt nem értem hogy valamelyiknél kiirja hogy DXVA ki van kapcsolva és annál nincs kép a konvertálás után.Azt hol lehet átállitani?Most még megprobálom a dvd-s lehetöséget is.
2016. jan. 31. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!