Válaszolna hozzáértő az alábbi kérdésekre?
Adott egy HP nx6110 laptop. 1,73 Ghz, 508 MB ram. Windows XP professional, Google Chrome, T-mobile mobilinternet (USB stick).
Az alábbi kérdések merülnek fel:
1. Miért tart percekig megnyitnia a start menüben a vezérlőpultot, keresőt egyebeket?
2. Állandóan "oldal nem válaszol"... miért?
3. "Teljesítménymaximum a hubon..." ???
4. Ha odébb teszem a gépet, megszakad az internetkapcsolat, de azt írja, hogy van...
5. "A C meghajtón kevés a lemezterület..." mi a t_kömmel telik meg, ha sosem mentek semmit???
6. Állandóan "tölt" valamit... van, hogy 40 percig sem reagál semmire. A merevlemez led világít, illetve villog.
7. A Microsoft Security Essentials teljes vizsgálata le lett futtatva, semmit nem talált, és állandóan működik.
1. Kevés a memória. Legalább 1024 MB kellene.
2. Memória/ processzor nem elég erős, így fennakad.
3. Kevés lemezterület: ha internetezel, az mind mentődik a gépedre. 1 hét alatt pár GB-ot össze lehet szedni. Törölni kell Lemezkarbantartóval a felesleges fájlokat.
4. A programoknak az évek során megnövekedett a fogyasztásuk. A böngésző egymagában megeszi a memóriát, holott az 508 MB-ból már 200 el is ment az operációs rendszerre.
5. A processzor 1 szálas, nem többszálas.
Ezek tények, ne vedd sértésnek. Pl.: én sem bírok el 100 kilogrammot a 60 kilogrammommal. <3
Na, leszek én az első... (többieknek szerintem nincs türelme ennyit írni, de én most épp nagyon ráérek, szóval megteszem helyettük is):
1., 2., 5., 6., 7.:
Lehetséges okok:
-kevés a lemezterület
--ezt okozhatja a frissítéstörmelékek, a töredezett meghajtó vagy vírus is. az MSE egy hulladék ilyen szempontból, tehát attól hogy szerinte nincs, még lehet vírus is, tehát ez mind okozhatja a lemezterület elfogyását. de legtöbb esetben a frissítések voltak a ludasak.
-régi gép->merevlemez esetleg haldoklik. okozhat lassulást, de rosszabb esetben adatvesztést is
4.:
Lehet kontakthiba is vagy a mobilnet gyenge lefedettsége / leárnyékolása.
Első körben keresnék egy ismerőst / szakembert aki ért hozzá! HDsentinel-el meg kellene nézni milyen állapotban van a hdd, mindent lementenék róla és teljesen újratelepíteném illetve lefrissíteném.
Ha saját laptopról lenne szó az xp-től is megválnék és valamilyen linux disztribúciót választanék így elkerülném a belassulást és a merevlemez töredezését is, tehát mindenképp teljesítménynövekedést érnék el vele (pláne a hardverek ismeretében).
Végezetül: elgondolkodnék egy laptop vásárlásán, mert feltételezem a ram nem bővíthető nagyon, és az 512MB elég kevés manapság még böngészéshez is sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!