Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Hosszú töprengés után úgy döntöttem hogy lecserélem a mostani gépemet mert már eléggé elszaladt felette az idő.A gépházam 10 éves elég rossz állapotban.A tápom is már haldokló félbe van,és az alaplapom is.Javíttatni szerintem egy ilyen régi configot felesleges.A többi cucc is már vagy 4-5 éve lett benne utoljára cserélve de akkor viszont a gépházon kívül minden.Jól szolgált a config sokáig nagyon masszív volt.Most viszont úgyérzem eljött az idő hogy leváltsam a teljes configot amit szintén hosszú távra terveznék,legalább 5-7 évre.Csak egy gond van.Az a pénz amiből minőségi cuccokat lehetne venni monitorral együtt 340 ezer forint.Viszont ütős cuccok lennének benne és később könnyen tudnám fejleszteni mivel ddr4 re épülne az egész.És persze 21:9 es képarányra.Gamer config lenne de nem tuningos.Minden mai játékot futtatna highon vagy ultrán 1080p ben.A pénzem meg van rá csak elég nehezen szedtem össze.Sokat spórolgattam.Szerintetek megér ennyit egy játékos gép? Sokat töprengek rajta hogy megvegyem e vagy sem.Legjobban az elértéktelenedés ténye zavar.Próbáltam már minden lehetőséget hogy olcsóbban kijöjjön a config de akkor meg csak kevésbé minőségi alkatrészeket tudok bele rakni és nem akarom hogy beszarjon itt nekem valamelyik alkatrész.4 napon keresztül szinte folyamatosan ezen gondolkozom,nem hagy nyugodni ez a téma.Ti mit tennétek a helyemben?

2016. jan. 29. 01:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha csak 200-ból raksz össze gépet, azt oldalba hugyozza a kutya, ezért add ki most rá minden pénzed, hogy 5 év múlva már csak egy gyenge gép legyen, de még mindig 2 év nyúzás várjon rá. Támogatom.
2016. jan. 29. 02:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy ha 200 ból rakok össze gépet akkor csak kompromisszumokkal tudok játszani. Most még lehet hogy mediumon,másfél év mulva meg már lehet hogy azon sem.Egy normális monitor 50-60k tehát magára a gépre jutna 150-140k.Az úgy meg már nem egy élmény.Full hd játékra meg azért kell erős vas.Van egy ddr 3 as configom is tervben de azzal meg pontosan az a bajom, hogy ddr 3.És ha későbbiekben fejleszteni akarom megint vehetek szinte mindenből újat, hogy megfeleljek a ddr4 nek.Mert mire ott lennék hogy vennék új hardvereket ddr 3 ba már nem kapnék olyat ami hozza az elvárt teljesítményt.Használtan biztos lehetne venni best buy cuccokat de az meg egy zsákbamacska.Vagy jó vagy nem.Meg azért full hd játékra egy normális monitor is elvárt dolog.Nekem most egy 1366x768 as bőven 20" alatti monitorom van.
2016. jan. 29. 02:45
 3/8 A kérdező kommentje:
A ddr4 es gépnél meg késöbbiekben max veszek bele még ramot meg egy új vga-t.De még mindig jobban járok mint hogyha komplett új gépet vennék.A skylake i5 procik elég sokáig jók lesznek még szerintem.
2016. jan. 29. 02:51
 4/8 anonim ***** válasza:
25%

Én monitor nélkül nem biztos hogy 200nál többet szívesen költenék a gépre, de ha úgy érzed, akkor tedd azt.

Csak ne járj úgy mint én, hogy megvettem az "erős" laptopot, hogy majd játszogatok rajta, oszt alig pár órát játszottam rajta pedig megvan vagy fél éve :D

De a DDR4 nem hülyeség, inkább azt vedd.

Szerintem a 1080p ultra az felesleges. 1080p high-medium, és akkor pár év múlva megint egy új videókártya, régit elad, és akkor mégint jópár évig mehetsz így. :)

Ja, monitoron ne spórolj :)

2016. jan. 29. 04:07
 5/8 anonim ***** válasza:

21:9-es monitorral együtt 340 ezer még mindig csak a középkategória teteje. Extrém hosszú távra (5-7 év) még ez is nagyon húzós, főleg fejlesztés nélkül. Ha ez a cél, akkor mélyen kell a pénztárcába nyúlni.

Az elértéktelenedéstől meg fölösleges tartani. Azt érinti, bármit veszel. De a minőségi, illetve nagyobb presztízsű alkatrészeket kevésbé fogja érinteni.

2016. jan. 29. 09:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Hello!

Vegyél egy K-s Haswell i5-öt, az olcsóbb, mint a Skylake, teljesítményben alig van különbség, és tudod OC-zni. 5 évet simán kibír. 1x8 giga ram, ha nem lesz elég tudsz másik 8at mellé. Nem tudom mennyi tárhely kell, de 1 terra HDD + 256 SSD bőven elég szerintem. Monitorból a felbontás számít inkább, mint a képarány, 21:9-ből is van többféle. Ettől függ a videokártya. Ha a pénzed engedi, vegyél egy r9 390-t, ha nem, 380-t. Mindenképp 4 giga memóriával a felbontás miatt. azért elég a 380, mert a videokártya nem fogja kibírni az 5 évet max beállításokkal. Kb 2 évente eladod a régit, és veszed az újat, így maxon maradhatsz kis ráfordítással. Én a helyedben várnék a Polarisig, nagy teljesítménynövekedés várható. Nvidiábol nem tudom ajánlani a 980Ti-t, mert kb 2x annyi mint a 970 és nem sokkal erősebb, akkor inkább maradj a 970-nél és azt is cseréld ha már nem elég.

2016. jan. 29. 11:06
 7/8 anonim ***** válasza:
add nekem a régi configot én megbecsülöm, még megvan a legelső p3-as gépem 18 éves :P
2016. jan. 29. 11:08
 8/8 anonim ***** válasza:

"Nvidiábol nem tudom ajánlani a 980Ti-t, mert kb 2x annyi mint a 970 és nem sokkal erősebb"

Részeg vagy? A 980 Ti közel 50%-kal gyorsabb, mint a 970. Egyébként meg bele sem fér a keretbe. Önmagában elviszi a kétharmadát. A 970 pont belepasszol, de az belefér Skylake procival is, annyit meg nem lehet megfogni a Haswellel, hogy annál jobb is beleférjen, szóval fölösleges fäszarinak lenni.

2016. jan. 29. 13:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!