Milyen tapasztalataitok vannak a laptopal kapcsolatban? Hátrányok? Előnyök? Melyik márka jó, melyik nem?
Előnyök: hordozható, könnyű, kis helyen elfér.
Hátrányok: Drágábbak bele az alkatrészek, gyengébb a teljesítménye.
Én a HP, Acer, MSI,
azt kell eldönteni hogy :
1: mennyi időre veszed a gépet (2 évre, 3, 4). A notikra adott gari idő lejárta után nagy valószínűséggel lesz valami baja. Vagyis csak addig számíthatsz arra hogy használni tudod, amíg a gari érvényes. A noti árát így érdemes 1 évre levetíteni és úgy számolni. Pl én 260-ért vettem 4 évre, 260/4=65. Ha vettem volna egy gagyibbat 130-ért 2 évre, ugyanott lennék azzal a különbséggel, hogy az kevesebbet tudna.
2: mennyire fontos a megbízhatóság?
megbízható (persze drágább is): IBM (Lenovo), Toshiba, DELL, esetleg HP (bár én a HP-t nem szeretem), esetleg MSI
- nem annyira, illetve rizikós: Acer, Asus, Fujitsu (fusit én nem vennék)
a kisebb méretnek nagy hátránya, hogy sokáig rossz azt nézni, illetve a kis bill-en is kényelmetlen gépelni, igaz ezen lehet segíteni egy külső bill.-el, viszont a kijelzőn nem!
javaslom hogy vásárlás előtt menj el egy boltba és nyomkodd 1-2 órát, hogy lásd mennyire fekszik neked.
3: mennyire fontos az akku üzemidő? fogod hurcolni?
amit leírtál azok alapján én egy olcsóbb kategóriájú notit vennék (130 körül, monduk Asus, Acer, MSI, Lg), a netbookról lebeszélnélek, szerintem használhatatlan. napi 1-2 órára ok, de 3-4-re már necces...
Mi is most vettünk 2-3 hete egy MSI laptopot. De most meglepődtem az előző hozzászólásokon. Két év garancia van rajta, szal akkor két év múlva valszínű hogy valami baja lesz?:O Erről még nem is hallottam.
Egyébként aránylag könnyen kezelhető, az aksi-kapacitás is rendben van, szal csak ajánlani tudom:) 107 ezerért vettük, tehát nem is volt drága.
én dell laptopot használok, egész jó
250 gigás, windows 7 és elég erős, beépitett: wifi,bluetooth,webkamera
komolyabb programok is működnek rajta, mint pl. photoshop,world of warcraft
akkumlátor ideje 3 óra, de be lehet állítani az energia használatot: takarékos,kiegyensúlyozott,teljesítménycentrikus
második válaszoló vagyok:
azért írtam hogy a gari idő lejárta után valszeg baja lesz, mert statisztikailag az jön ki, hogy a gari idő után romlik el a legtöbb gép. Ez az egyik. A másik, láttam már nem egy gépet aminél pl.: a kijelzőnél levő műanyag zsanér kb pont ennyi idő után ájult el. A harmadik, (ez Moore törvényéből is levezethető különben) hogy minél drágább egy gép, általában annál jobb paraméterű és annál több garit is adnak rá. A jobb paraméterű gép később évül el, mint a rosszabb (értelemszerű módon)
mellesleg ha a gyártók örök életre gyártanánák a gépeiket, akkor sose venne senki újat... :)
illetve a gari idő után jellemzően drágább benne cserélni bármit is mint venni egy újat... (ha hozzászámoljuk hogy addigra már elavult is lesz....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!