Hogyan működik a screenshot?
ÜDV!
screenshot nem a háttérben futó progikat fotózza. Hanem azt amivel épp dolgozol
Te magad már megválaszoltad a kérdést.
Csak azzal szúrtad el, hogy valszeg a program amit screenshot-olni szerettél volna le volt téve kicsibe a tálcára.
A megoldás kirakod a progit teljes képernyőre és akkor nyomod meg a Print Screen gombot.
Tulajdonképpen, ha mereven lefordítjuk, a screenshot azt jelenti, hogy "képernyőlövés", de akár úgy is lehetne fordítani, hogy "forró képernyők". De a lényeg, bármelyiket is nézzük, hogy képernyő. Tehát, ami a képernyőn van.
Egyébként nem véletlen, hogy újabban inkább a "PrtScn" szerepel a billentyűzeteken, ami a "Print Screen" rövidítése, vagyis Képernyő Nyomtatás.
#3 Lajos54: a forró képernyők (pláne többesszámban) nem tudom, hogy miből jött neked, de mindegy is. nem kötekedni akarok, de a Screenshot helyes magyar fordítása elég egyértelműen képernyőfotó. esetleg még a képernyő mentés lehet helyes kifejezés, de nyelvtanilag egyértleműen a fotóra utal a shot kifejezés.
abban igazad van, hogy a shot lövést jelent, de az angolban fotót és filmet is szoktak lőni. a filmforgatást pl. eleve movie shootingnak hívják Hollywoodban is. a fényképeket meg többek közt snapshotnak is mondják, az egyszerűbb fényképezőgépeket meg point and shoot gyűjtő néven emlegetik.
kérdező: ahogy már írták, a screenshot azt menti, ami a képernyőn látszik. ha több képernyőd is van, akkor Windows nem tudom, hogy oldja meg. Macen ilyenkor egyszerre több kép készül, mindegyik képernyőről külön ment 1-1 képet.
Azért írtam, hogy "ha mereven lefordítjuk"...
Egyébként: Screens= képernyők, Hot= forró
Mivel nincs elválasztva, akár így, akár úgy lehetne értelmezni.
Persze ez olyan, mint mondjuk a személynevek: azt sem szokás lefordítani, pedig sok esetben lenne értelmezhető jelentése.
Lajos: mereven inkább ne fordítsd, mert merevedéskor kevesebb vér jut az agyadba
,-PP
a forró képernyők az hot screens lenne, a screens hot leginkább értelmetlen és igen erős belemagyarázás volna, nyelvtanilag helyes poén semmi esetre sem jön ki belőle. úgyhogy inkább ne offoljuk vele szét a kérdést, ami közben válaszra talált.
Tulajdonképpen igazad van, de ha -mint erőltetett lehetőséget- nem írtam volna oda, akkor meg esetleg abba köt bele valaki :)
Tudod: van sapkája-nincs sapkája...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!