Mechanikus billentyűzet. Mennyire éri meg, és milyet vegyek?
Jelenleg egy Logitech K120-ason gépelek, de szeretném apránként a perifériáimat is kicserélni minőségibbekre. Az egér, egérpad már kipipálva, a billentyűzet maradt hátra.
De nem tudom, mennyire érné meg beruházni egy mechanikus billentyűzetre. Amint láttam, a megbízható, ismertebb márkák billentyűzetei 25 ezer fölött elérhetőek, és határ a csillagos ég.
Olvastam a mechanikus bill. működéséről, előnyeiről és hátrányairól, de azt nem tudom, hogy a Cherry MX Black és Red kapcsolós billentyűzetek ugyanúgy megfelelnének-e gépelésre is, vagy kifejezetten játékra valók? A Blue nekem túl hangos, a Brown még semleges.
Nagyon tetszik a Corsair K70-nek az RGB-s változata, de az ára kevésbé. Még a sima K70-nél is megkérdőjelezem, hogy megér-e 46 ezret. És úgy láttam, hogy ezek nem elérhetők Black kapcsolókkal.
Véleményeket, esetleg tapasztalatokat keresek. Ha valaki tud olyan boltot, ahol kipróbálhatók a mechanikus billentyűzetek is (egér tapizásra MediaMarktba jártam), megköszönném, ha megosztaná.
A legfontosabbat kihagytad ! Azt hogy miért akarsz ilyet.
Mert ha csak az a cél hogy egy 20-on párezres cuccal menőzz, és elmondhasd hogy neked is ilyen van, akkor feleslegesnek tartom.
Nem megbántani akarlak, hanem érzékeltetni szerettem volna azt, hogy felesleges kiadás.
Szeretnék egy tartós eszközt, ami nem megy szét hamar, sok gépelés és játék mellett sem.
Másrészről, azt tapasztalom, hogy jelentős minőségbeli különbségek vannak az új Logitech G402-esem, és a régi két-háromezres vackok közt, amiket fél évente dobáltam el, mert mindenféle problémáik jöttek elő (dupla kattintás, magától mozgás, ha felemelem az asztalról, akkor is mozog a kurzor, stb.).
Megdolgoztam a pénzemért, s szeretnék végre szakítani a névtelen, középszerű, olcsó perifériákkal, amiket korábban (túl gyakran) vásároltam.
Tapizni a Pixelbe menj, nagyon korrekt srácok, és most az áraik is mesések:
A Corsair K65, K70 és K95 (nekem ez van) a legjobb minőségű billentyűzetek között vannak, de valószínűleg sosem lesz belőlük magyar kiosztású változat. Magyar ISO kiosztásúból mindenkinek a Roccat RYOS valamelyik modelljét szoktam ajánlani: nagyon jó ár/érték viszonyban vannak, és a hazai piacon az egyetlen konkurensük, a Tesoro manapság egyre gyengébb modelleket gyárt.
Az "igazzy" gépelők lenézik a Red és Black kapcsolókat, de én IBM mechanikuson tanultam gépelni, később váltottam Cherry X Blue-ra, és semmi gondom nincs a fenti két kapcsolóval sem. Sőt, a Black-et (a feleségem RYOS-ában ilyen van) egyre jobban kedvelem, sokkal feszesebb, keményebb érzetű, mint a Red (azt egy kicsit túl könnyű lenyomni). Blue-n gépelek 120 szavas sebességgel, Blacken meg 100-al -na bumm...
Köszönöm szépen a részletes választ. Az nem fontos, hogy magyar kiosztású legyen, írtam én már QWERTY-n és AZERTY-n is hosszabban gond nélkül, magyarul.
A válaszod alapján talán megfontolom a Brown kapcsolókat. Roccat RYOS MK Pro-val találkoztam már korábban, egész tetszetős összeállítás, de a Corsair billentyűzetei felé még mindig jobban húzok.
Még egyszer köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!