Miért nem játsza le a dvd lejátszó a divx-et? Az írással van a probléma?
Figyelt kérdés
Én nem értem. Segítsetek légyszives. Írtam ki filmeket, avi fájl ugye az a divx. CD Burner XP-vel írtam ki őket. Nálam tökéletesen lejátszotta a dvd lejátszó, többször is megnéztem. Az én lejátszóm csak pár hónapos. Kölcsönadtam a barátnőmnek a lemezeket, neki Samsung divx-e, igaz már kb. 5 éves. Neki amikor beteszi a lemezt, csak azt írja ki, hogy nincs lemez. Ez az író hibája lehet? Nálam akkor miért nem jelentkezett egyik lemeznél sem? Nem értem. Vagy az ő lejátszójával van a probléma?2010. márc. 27. 12:42
1/5 A kérdező kommentje:
félreérhetően írtam, bocsánat:
a lejátszók természetesen divx-esek:)
2010. márc. 27. 12:43
2/5 anonim válasza:
Igen, az ő Samsungjával van a gond. Mivel 5 éves, így az is lehet, hogy az újabb divx-xvid kódolást nem ismeri fel, vagy csak egyszerűen elfáradt már. Nálam is így kezdődött anno, hogy először az avi-kat nem ismerte fel, később már a sima dvd lemezeket sem. Kuka.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
Azóta még a számítógépük sem játsza le, de az enyémen simán bejön vele, semmi gond. Lehet a lejátszója nem ismeri fel a gépen a formátumot?
Olyan szerintem nincsen, hogy én gond nékül megnéztem már kb. 2-szer és ő átviszi ott meg nem se a dvd, se a gép. Igaz a számítógép sem a régi...
2010. márc. 27. 13:02
4/5 anonim válasza:
Nekem most pl. az a bajom, hogy a pc-s dvd író nem ismeri fel az adatlemeznek megírt dvd-t. Se avi-t, se mást, csak az üres lemezt, és a dvd-filmet. Szóval vannak ilyen dolgok. Amúgy a pc-nek fel kéne ismernie, akkor is, ha nem tudja kodek híján lejátszani. tehát az avi kiterjesztést látnia kellene. Ha nem is látja, akkor ott is az író hibája lehetséges.
5/5 anonim válasza:
Több dolog miatt is lehet. Egy 5 éves lejátszónál nagyon valószínű, hogy ha nem szokták takarítani belül a lejátszót, akkor beporosodott, mert akkor nem sok lemezt, vagy egyet se játszik le - egy próbát megér a takarítás. A másik dolog, hogy más típusú divx-et támogat a régebbi lejátszó, és amilyenben a film van, azt nem támogatja. Vannak lejátszók, amelyeket lehet frissíteni (firmware frissítés, vagy egyszerűen csak frissítés). Ehhez olvasd el a használati útmutatót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!