Egy 4 éves laptopnál ha még soha nem volt kitakarítva, pasztázva. Vissza foghatja teljesítményben?
Üdv! Notebook + hűt használó vagyok/ voltam, így írok.
Szerintem egy notebook hűtő inkább ár, mint segít. 10.000 forintos U3 Plus után mondom ezt. 3 éve megvan mindkettő, így volt időm figyelni.
A hűtő segítségével -5 Celsiusnál "több" értéket nem sikerült elérnek. Továbbá a hűtő felszedte a levegőben lévő port, látni lehetett a notebook alján a formáját. (Kollégium, pedig rendmániás és tisztaságmániás vagyok)
Portalanításakor sokkal több por volt benne, nem csak a ventilátor körül, de vékony réteget képezett az egész alaplapon.
Hűtő nélkül: ez ennyire jelentősen nem volt észrevehető.
Az, hogy mennyi idő elteltével kell takarítani függ a levegő minőségétől. Volt, akinél 2 hónap után porcicákat szedtem ki a laptopokból, volt, akinél 1 év után semmit. Alapjáraton 38-42 Celsius a normál érték, terhelés esetében pedig 70-90. Persze nem mindegy, hogy a CPU-nak mekkora a maximális megengedett hőmérséklete. Enyémnek 105 Celsius. Van, akinek csak 85. Keress rá a processzorod típusára, az Intel oldalán le van írva a maximális hőmérséklet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!