Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Egy 4 éves laptopnál ha még...

Egy 4 éves laptopnál ha még soha nem volt kitakarítva, pasztázva. Vissza foghatja teljesítményben?

Figyelt kérdés
4 éve nem volt takarítva,de azt tudni kell hogy van alatta laptophűtő, és nekem még soha nem állt le túlmelegedés miatt. Akármivel játszottam vele nem melegedett túl, de az érdekelne hogy ez okból lehet-e gyengébb esetleg a laptop.
2016. jan. 13. 17:07
 1/8 A kérdező kommentje:
Ja, és azért gondoltam erre mert Cs:Go-ban le szokott droppnoli azh fps-em. Majd megint ugyan annyi amennyi szokott lenni. És ez idegesítő.
2016. jan. 13. 17:16
 2/8 anonim ***** válasza:

Üdv! Notebook + hűt használó vagyok/ voltam, így írok.

Szerintem egy notebook hűtő inkább ár, mint segít. 10.000 forintos U3 Plus után mondom ezt. 3 éve megvan mindkettő, így volt időm figyelni.

A hűtő segítségével -5 Celsiusnál "több" értéket nem sikerült elérnek. Továbbá a hűtő felszedte a levegőben lévő port, látni lehetett a notebook alján a formáját. (Kollégium, pedig rendmániás és tisztaságmániás vagyok)

Portalanításakor sokkal több por volt benne, nem csak a ventilátor körül, de vékony réteget képezett az egész alaplapon.

Hűtő nélkül: ez ennyire jelentősen nem volt észrevehető.

Az, hogy mennyi idő elteltével kell takarítani függ a levegő minőségétől. Volt, akinél 2 hónap után porcicákat szedtem ki a laptopokból, volt, akinél 1 év után semmit. Alapjáraton 38-42 Celsius a normál érték, terhelés esetében pedig 70-90. Persze nem mindegy, hogy a CPU-nak mekkora a maximális megengedett hőmérséklete. Enyémnek 105 Celsius. Van, akinek csak 85. Keress rá a processzorod típusára, az Intel oldalán le van írva a maximális hőmérséklet.

2016. jan. 13. 17:21
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
És igen, a magas hőmérséklet miatt vissza is szabályozhat a hardver, nehogy rántotta legyen belőle.
2016. jan. 13. 17:22
 4/8 A kérdező kommentje:
Pont erre gondoltam, mert úgy tudom a pasztát évente kéne cserélni. A laptop már 4 éves és még nem volt pasztázva.
2016. jan. 13. 18:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor ess neki, vagy vidd szervizbe. 5.000-7.000 HUF.
2016. jan. 13. 18:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:D
2016. jan. 13. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Azért azzal én erőteljesen vitába szállnék hogy a laptop hűtő többet árt mint használ. Ez nem igaz! Nyilvánvalóan nem a legolcsóbb 2000Ft-osat kell megvenni belőle.. Nekem is CoolerMaster Notepal I300-em van és teljesen megvagyok vele elégedve, sosem melegszik fel a gépem, pedig a hűtő előtt hajlamos volt rá. Pasztázni legalább 1 évente érdemes, hiszen a por az ígyis-úgyis bekerül a notebookba és ha felgyülemlik akkor az kihat a hardverek működésére is. Én is CS:GO-zok és nekem is voltak ilyen problémáim, főleg a VGA hűtéssel szokott ilyenkor gond lenni, de sokszor egy pasztázás + windows resi is elég hogy ismét meglegyen a kellő, fix fps-ed. Így tehát válaszolva a kérdésedre igen, kihathat a teljesítményre ha nincsen megfelelően karbantartva.
2016. jan. 13. 19:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is vettem tavaly laptophűtőt. Sok haszna nem volt. Pasztázni akkor pasztázd, ha úgy érzed, szükséges. Van egy 7 éves hp laptopunk, nem volt még szétszedve, ennek ellenére ha csak netezel rajta, akkor alig pörög a venti, szinte passzív hűtéssel működik.
2016. jan. 14. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!