Vettem egy HP laptopot AMD processzorral és videókártyáKKAL. Az van, hogy nem igazán értem hogy melyik vidikarit használja. Tudnátok segíteni?
A gép adatai:
Név: HP 15-g200nh
Proci: AMD A8-6410 4*2,00 GHz (turbóval 2,4)
RAM: 8 GB (mostmár)
Vidikari: AMD Radeon R5 (integrálva a prociba) + AMD Radeon HD8500M.
És az van, hogy gyárilag 4GB RAM volt benne ebből használni tudtam 3,5-öt mert a rendszer számára fenntarva elvett 512 MB-t... majd később rájöttem, hogy ez az integrált R5-ös vidikarinak kell. Amint belekerült a 8GB RAM 1024 MB-t vett el és arra figyeltem fel, hogy így az már az R5-ös kártya videómemóriája ezt az értéket vette fel.
Ha elindítom a GTA V-öt akkor 4G ram mellett mutatta hogy 800 MB használva az 512-ből, így viszont 800 MB a 1024-ből. Nézelődtem hogy ne is várjam hogy az alaplapi HD8500M 2048 MB videómemóriáját kijelezze oda, de valahogy úgy érzem hogy mégsem használja.
Hogyan tudnám akvitálni? Hogy a 8500-as vidikarit használja a proci kártyája helyett? :/
Csatolok képeket az AMD szoftver leprintelve, illetve egy beállítási ablakot.
Nos elméletileg úgy működne az AMD-nél, két vidikari esetén laptopon, hogy amikor megadom egy adott alkalmazásra, Energia takarékos vagy Nagy teljesítmény, akkor ennek függvényében energia takarékos esetben a kissebbet tehát a processzorét, másik esetben játéknál stb ahol igényelné, ott a nagyobb lép érvénybe.
Ebben hihetek? Rá tudok nézni valahol, hogy tényleg azt a kártyát pörgeti-e? Vagy esetleg egy külön programot, beállítást vagy bármi mást tudtok mondani, hogy biztosan azt a vidikarit használja amit én akarok? :/
A biost próbáltam teljesen halott semmit nem lehet beállítani benne a boot-on és a jelszavakon kívül._. Full üres vacak az egész... ezen kívül az eszközkezelőben is megpróbáltam letiltani a kissebb kártyát de akkor full gyökkettőzik a gép, az sem válik be.:/ driverek mind a legfrissebbek.
Szóval valaki segítsen légyszi.:o (Most kérdezek itt először, remélem sikerült megértetni magam.:o)
Képek.
Lövésem sincs hogyan tudnám itt megjeleníteni mert ahova föltöltöm annak a linkje nem jó mert nem tehetem ki úgy a kérdést, szóval ahhoz hogy megmutassam őket kellene egy ötlet.:/ Köszi ezt is.
Hát. Igazából az van, hogy a legújabb AMD vidikari illesztő programmal nézem a kártyákat és a Catalystba is be tudok lépni, és pont hogy az kis R5-ös integrált kártya miatt épp ezért nem értem.:/ Ha letiltom eszközkezelőben ezt, akkor a program el sem indul mert azt írja nincs AMD cucc a gépben szóval ne akarjam elindítani._.
Az 1. képen a Catalyst van és ez így működne? Tehát ahol átállítom nagy teljesítményre, ott az erősebb kártyát használja? Ennyi volna? :o
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!