Ez mért lehet hogy a zenéim, filmeim elvesztek?
A filmeim meg zenéim fájl kiterjesztésiek elvesztek.
A filmeim avi formátum volt , a zene meg mp3 de csináltam window ujrainditást végeztem és azzota áll fent ez a probléma.
A filmeket vlc vagy media player el játszottam le , a zenéket a winamp programal de az uj windowson már ismeretlen fájlként lássák a filmeket meg zenéket , de a zene meg film fájl mérete megmaradt ami érdekes csak üres feher lapfilék amik korában rendes kiterjesztésüek voltak. Ha társitást csinálok vlc , winamp , media player el nem jáca le őket , valami ismeretlen formátumokat ír.
Valami gyogyir vagy program van amivel vissza állithatnám a rendes avi , mp3 formátumba őket ?
Huuú... ezt fájdalom volt végigolvasni!
Egyébként nagy eséllyel bekaptál egy zsarolóvírust, ami visszavonhatatlanul tönkrevágja a fájlokat.
Itt olvashatsz az egyik változatáról, de van még sokféle:
Annyit még megpróbálhatsz, hogy visszaírod eredetire a kiterjesztést, a leggagyibb vírus ellen korábban még hatásos volt. De sok reményt ne fűzzél hozzá.
Ezt a zsarolóvírust valamelyik virusirtóval lehet távoltitani ? Everest antivurus 9 , Malwarebytes eddig ezt a kettőt lefutatam a gépemen és találtak ellég sok vírust de a adataim nem kerültek vissza eredeti állapotukban se a zenék , se a filmjeim .
De kifejezttem erre a zsarolóvírusra nincs semi olyan vírusirtó program amivel kitudom zsürni?
At olvastam erről a zsarolóvírusról hogy csak akkor kapom vissza az adataimat ha fizzetek , de kinek kell fzzesek és mennyit ?
Heckerek jutótak be a gépembe vagy ezt hogy értsem most ?
Ésha most ujra letöltök zenéket , filmeket akkor azzok is egy idő után eltünnek ?
Vannak 18+ os szex videoim de érdekes modom azzok meg maradtak és a rendes filmek köztis csak némelyik tünt el de a zenék ott az összes elment de érdekes modón a méret az megmaradt csak üres lap file nyomuk van , de akkor ezzeket nem fogom tudni sehogysem visszaállitani ? Szervizbe ha elviszem a gépem ottsem fognak semmitse kezdeni ezzel a hibával ?
A visszaállításra egyelőre még nincs használható módszer, mert olyan, többszörös kódolást (2048 bites RSA-kulccsal titkosítja őket) használ a vírus, ami minden esetben egyedi, csak egy speciális algoritmussal lehetne feloldani. Ezt viszont gyakorlatilag lehetetlen "kitalálni".
A legszebb a dologban az, hogy ha esetleg fizetnél, akkor sem biztos, hogy visszakapod a fájljaidat.
Esetleg meg lehet próbálni egy jóval korábbi időpontra egy rendszervisszaállítást, illetve, ha újabb operációs rendszered van, az úgynevezett árnyékmásolatokból esetleg vissza tudod nyerni. Persze előtte nagyon alapos víruskeresés-vírusirtás legyen a gépen.
Itt egy másik írás, ajánlom, olvasd el figyelmesen. De ezen kívül is van még sok leírás: [link]
Az antivirus secutity pro programot kéne letöltenem és futatni mert amit kaptam linket az áll benne hogy ez az a virusirtó amivel visszanyerhetem az adataimat ?
Még a spyhunter4 et probáltam és talált sok virust vagy 200at is de töröni nem tudom őket mert fizetős sajnos.
De akkor olyan ingyenes program van ami nem fizzetős ?
Nehogy!!!
Ha figyelmesebben elolvasod a cikket, az éppen egy ál-antivirus program!
Először is: milyen operációs rendszered van?
Töltsd le az ESET NOD32-t, 30 napig ingyenesen használhatod. Teljes vizsgálatot végeztess vele.
Utána egy malware-spyware keresőt, mondjuk a Malwarebytes-t, ez ingyenes program. Ez a különféle kémprogramokat és egyéb kéretlen, de nem vírusnak számítókat keresi.
Mindezekkel persze nem nyered még vissza a fájljaidat, de legalább a fertőzést remélhetőleg eltávolítják.
Utána pedig azokat a dolgokat kellene megtenni, amiket már egyrészt én írtam, másrészt a cikkekben is olvashatsz (csak kicsit figyelmesebben olvasd el őket!)
windows 7 32 bite es volt akkormég megvoltak a zenék meg videok ez kb 2 napja volt , de már ujra akartam telepiteni a windows 7 et 64 bites változatát és utána néztem hogy aa zene meg némelyik film fájl üres semmivelsem lejátszhatók , hiába telepitettem vlc , winamp , programot nemtudta lejátszani .
A uj nod32 fent van a gépemen talált is sok fenyegetést ami karanténba is kerültek onnan töröltemis őket meg a malwaebytes is fent van a gépemen , ő is talált vírust szintén karanténba helyezte és onnan kitöröltem őket de nem kaptam vissza a adataimat.
Aztán avasal is probálkoztam ő mongyuk már nem talált fenyegetést , de visszont a spyhunter amit még probáltam ami vagy 200 fenyegetést talált de eltávoltitani már nem tudram mert ugye fizetős de nem lehet chrekel akriválni mert szerintem nekem ez lenne jó ?
De nem tudom ha megint ujratelepitem a gépemet az segitene e ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!