Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ez mért lehet hogy a zenéim,...

Ez mért lehet hogy a zenéim, filmeim elvesztek?

Figyelt kérdés

A filmeim meg zenéim fájl kiterjesztésiek elvesztek.

A filmeim avi formátum volt , a zene meg mp3 de csináltam window ujrainditást végeztem és azzota áll fent ez a probléma.

A filmeket vlc vagy media player el játszottam le , a zenéket a winamp programal de az uj windowson már ismeretlen fájlként lássák a filmeket meg zenéket , de a zene meg film fájl mérete megmaradt ami érdekes csak üres feher lapfilék amik korában rendes kiterjesztésüek voltak. Ha társitást csinálok vlc , winamp , media player el nem jáca le őket , valami ismeretlen formátumokat ír.

Valami gyogyir vagy program van amivel vissza állithatnám a rendes avi , mp3 formátumba őket ?

2016. jan. 2. 22:22
 1/10 Lajos54 ***** válasza:

Huuú... ezt fájdalom volt végigolvasni!

Egyébként nagy eséllyel bekaptál egy zsarolóvírust, ami visszavonhatatlanul tönkrevágja a fájlokat.

Itt olvashatsz az egyik változatáról, de van még sokféle:

[link]

Annyit még megpróbálhatsz, hogy visszaírod eredetire a kiterjesztést, a leggagyibb vírus ellen korábban még hatásos volt. De sok reményt ne fűzzél hozzá.

2016. jan. 2. 22:46
 2/10 A kérdező kommentje:

Ezt a zsarolóvírust valamelyik virusirtóval lehet távoltitani ? Everest antivurus 9 , Malwarebytes eddig ezt a kettőt lefutatam a gépemen és találtak ellég sok vírust de a adataim nem kerültek vissza eredeti állapotukban se a zenék , se a filmjeim .

De kifejezttem erre a zsarolóvírusra nincs semi olyan vírusirtó program amivel kitudom zsürni?

At olvastam erről a zsarolóvírusról hogy csak akkor kapom vissza az adataimat ha fizzetek , de kinek kell fzzesek és mennyit ?

Heckerek jutótak be a gépembe vagy ezt hogy értsem most ?

2016. jan. 3. 12:30
 3/10 Gábor_79 ***** válasza:
Automatikusan cselekszik a program, amire megírták. Nem direkt hozzáférés volt csak a vírus működik így. Nem kell fizetni senkinek, de hiába lett eltávolítva, a sérült fájlok nem lettek visszaalakítva. Mondhatni olcsón megúsztad, ha csak a médiafájljaid érintettek, de ha ezek voltak a legfontosabbak a gépen, akkor nem. Legalább van rendszered ami működik. A titkosítás ellen- ami megtörtént- nincs gyógyír.
2016. jan. 3. 16:20
 4/10 A kérdező kommentje:

Ésha most ujra letöltök zenéket , filmeket akkor azzok is egy idő után eltünnek ?

Vannak 18+ os szex videoim de érdekes modom azzok meg maradtak és a rendes filmek köztis csak némelyik tünt el de a zenék ott az összes elment de érdekes modón a méret az megmaradt csak üres lap file nyomuk van , de akkor ezzeket nem fogom tudni sehogysem visszaállitani ? Szervizbe ha elviszem a gépem ottsem fognak semmitse kezdeni ezzel a hibával ?

2016. jan. 3. 17:20
 5/10 Gábor_79 ***** válasza:
Az új fájlokat nem kellen érintenie. Azt próbáltad, hogy az eltűnt fájloknak a kiterjesztését visszaírod az eredetire? Talán valami nagyon hozzáértő meg tudná menteni, nekem meg nincs jobb ötletem rá.
2016. jan. 3. 18:04
 6/10 Lajos54 ***** válasza:

A visszaállításra egyelőre még nincs használható módszer, mert olyan, többszörös kódolást (2048 bites RSA-kulccsal titkosítja őket) használ a vírus, ami minden esetben egyedi, csak egy speciális algoritmussal lehetne feloldani. Ezt viszont gyakorlatilag lehetetlen "kitalálni".

A legszebb a dologban az, hogy ha esetleg fizetnél, akkor sem biztos, hogy visszakapod a fájljaidat.

Esetleg meg lehet próbálni egy jóval korábbi időpontra egy rendszervisszaállítást, illetve, ha újabb operációs rendszered van, az úgynevezett árnyékmásolatokból esetleg vissza tudod nyerni. Persze előtte nagyon alapos víruskeresés-vírusirtás legyen a gépen.

Itt egy másik írás, ajánlom, olvasd el figyelmesen. De ezen kívül is van még sok leírás: [link]

2016. jan. 3. 18:43
 7/10 A kérdező kommentje:

Az antivirus secutity pro programot kéne letöltenem és futatni mert amit kaptam linket az áll benne hogy ez az a virusirtó amivel visszanyerhetem az adataimat ?

Még a spyhunter4 et probáltam és talált sok virust vagy 200at is de töröni nem tudom őket mert fizetős sajnos.

De akkor olyan ingyenes program van ami nem fizzetős ?

2016. jan. 3. 19:19
 8/10 Lajos54 ***** válasza:

Nehogy!!!

Ha figyelmesebben elolvasod a cikket, az éppen egy ál-antivirus program!

2016. jan. 3. 21:47
 9/10 Lajos54 ***** válasza:

Először is: milyen operációs rendszered van?

Töltsd le az ESET NOD32-t, 30 napig ingyenesen használhatod. Teljes vizsgálatot végeztess vele.

Utána egy malware-spyware keresőt, mondjuk a Malwarebytes-t, ez ingyenes program. Ez a különféle kémprogramokat és egyéb kéretlen, de nem vírusnak számítókat keresi.

Mindezekkel persze nem nyered még vissza a fájljaidat, de legalább a fertőzést remélhetőleg eltávolítják.

Utána pedig azokat a dolgokat kellene megtenni, amiket már egyrészt én írtam, másrészt a cikkekben is olvashatsz (csak kicsit figyelmesebben olvasd el őket!)

2016. jan. 3. 21:55
 10/10 A kérdező kommentje:

windows 7 32 bite es volt akkormég megvoltak a zenék meg videok ez kb 2 napja volt , de már ujra akartam telepiteni a windows 7 et 64 bites változatát és utána néztem hogy aa zene meg némelyik film fájl üres semmivelsem lejátszhatók , hiába telepitettem vlc , winamp , programot nemtudta lejátszani .

A uj nod32 fent van a gépemen talált is sok fenyegetést ami karanténba is kerültek onnan töröltemis őket meg a malwaebytes is fent van a gépemen , ő is talált vírust szintén karanténba helyezte és onnan kitöröltem őket de nem kaptam vissza a adataimat.

Aztán avasal is probálkoztam ő mongyuk már nem talált fenyegetést , de visszont a spyhunter amit még probáltam ami vagy 200 fenyegetést talált de eltávoltitani már nem tudram mert ugye fizetős de nem lehet chrekel akriválni mert szerintem nekem ez lenne jó ?

De nem tudom ha megint ujratelepitem a gépemet az segitene e ?

2016. jan. 3. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!