Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet a legjobban...

Hogyan lehet a legjobban élesíteni egy kinagyított képrészletet?

Figyelt kérdés
Egy fényképnek egy részére ráközelítenék, kinagyítanám, de így emiatt homályos lesz. Sokmindennel próbálkoztam már, különböző programokban használtam az élesítést, de csak még 'láthatatlanabbá' vált a képrészlet. Olyan megoldást keresek, amellyel a kinagyított részletből ugyanolyan éles képet tudok csinálni, mint maga az eredeti kép.

2015. dec. 26. 21:30
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Ez nem valami nyomozós tévésorozat, ahol egy négy pixeles foltot addig nagyítanak, amíg le tudják olvasni az autó rendszámát.
2015. dec. 26. 21:33
 2/8 Fish1 ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem megoldható, mivel a fotók pixelekből állnak, így azokat minőségvesztés nélkül nem tudod nagyítani. Az élesítés funkció nem fogja megoldani.
2015. dec. 26. 21:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Hívd fel a CSI-t, hogy küldjék át a szoftvert ami egy egy megapixeles autóról készült képen, a rendszámon lévő csavar tükörképéből meg tudja állapítani full hd-ban, hogy kit látott a fényképezőt kezelő személy.

És most komolyan: nincs ilyen program, a legjobb megoldás amivel eddig találkoztam az a felnagyítani kívánt képrészletet kivágni, és lekicsinyíteni. Az agyunk megpróbálja értelmezni a képet több kevesebb sikerrel(inkább kevesebb), így tapasztalatok, várható érték, emlék alapján kitalálja mi lehet ott

Nekem ez már többször bevált

2015. dec. 26. 21:37
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

#3: A kedvencem:

[link]

2015. dec. 26. 21:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, bár reménykedtem hogy 2016-hoz közeledve lehet erre megoldás...
2015. dec. 26. 21:49
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Erre valószínűleg soha nem lesz megoldás. Az információ nincs ott, a semmiből pedig (akár milyen jó hardvered és szoftvered is van) nem lesz információ.

G.

2015. dec. 26. 21:54
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A semmiből soha nem fog létrejönni adat:D Egyébként van egy degaus nevű kiegészítő gimphez(talán PS-hez is), amivel az életlen képet ki lehet élesíteni, de ez se segít azon, ha kevés pixelen van eltárolva az adat.
2015. dec. 26. 21:57
 8/8 Lajos54 ***** válasza:

Elméletileg akár lehetne is ilyen program: a meglévő kevéske pixel alapján a tapasztalati értékekből kiindulva "kitalálja", hogy mi lehet, ami hiányzik. Kipótolja, és láss csodát!

Már csak egy jó programozó kellene, aki megírja...

Azt nem állítom, hogy soha nem lesz valamilyen, elfogadhatóan működő képjavító algoritmus, hiszen ma már számtalan olyan dolog van, amit akár 10-15 éve még el se tudtunk volna képzelni, azért az ilyesmitől még messze vagyunk.

"Olyan megoldást keresek, amellyel a kinagyított részletből ugyanolyan éles képet tudok csinálni, mint maga az eredeti kép."

Ha erre lenne megoldás, vajon tárolnának a komolyabb fényképezőgépek 10-15 MB méretű képeket?

2015. dec. 27. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!