Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tudok Win7-el HDD-t úgy...

Tudok Win7-el HDD-t úgy formázni, hogy LINUX-nak megfelelő fájlrendszer legyen rajta?

Figyelt kérdés

Van egy kamerarendszerem, amelynek a rögzítőjében lévő HDD-t kellene megformázni. A rögzítő egyik napról a másikra nem akarja felismerni a HDD-t, a rendszermenüből történő formázás sem működik. Ha a HDD-t kiszedem és asztali géppel megformázom NTFS-re, akkor a számítógép szépen felismeri, de amint visszateszem a kamera rögzítőegységébe, rögtön szól, hogy a HDD formázatlan. Ez azért lehet, mert a rögzítőn LINUX fut, így az NTFS fájlrendszer nem jó neki.

Létezik valamilyen módszer, amellyel a számítógépemen lévő Win7-tel tudom megformázni a HDD-t LINUX-os fájlrendszernek megfelelően?

2015. dec. 22. 13:06
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Tom Benko-nak:

"A rögzítő egyik napról a másikra nem akarja felismerni a HDD-t, a rendszermenüből történő formázás sem működik."

Így a "kamerával formázd meg..." nem lehetséges.

2015. dec. 23. 10:45
 12/14 Tom Benko ***** válasza:
Ugyanaz: a partíciós táblát újraírod, és a kamerával, ha felismeri, formáztatod. Egyéb lehetőség a kettő között a szektorhibák keresése.
2015. dec. 24. 01:39
 13/14 A kérdező kommentje:

A problémám átmenetileg megoldódott. HDD Regenerator-ral "rendbe rakattam" a vinyót, így már a rögzítő felismerte, s meg is tudta formázni. Ettől függetlenül tudom, hogy a HDD már nem lesz hosszú életű, mindenképpen cserére szorul.

Mindenkinek köszönöm a segítő hozzáállást.

2015. dec. 25. 11:05
 14/14 kovpet ***** válasza:
Akkor szerintem most nézd meg, amíg működik, hogy milyen fájlrendszer és milyen partíciós tábla van rajta.
2015. dec. 25. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!