Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux alatt miért megy a...

Linux alatt miért megy a kétujjas görgetés, és Windows alatt miért nem?

Figyelt kérdés
Van egy ezer éves Toshiba L30 laptomom, melynek specifikációi alapján nem is tud több ujjas gesztusokat a touch pad-je, Windows alatt így is van, a driverben sincs ilyen funkció. Viszont feltettem egy Elementary OS-t, és külön beállítások nélkül megy rajta a kétujjas görgetés. Ha elvileg hardveresen nem képes rá, Linux alatt mégis hogyan megy?
2015. dec. 14. 23:45
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Úgy hogy a linux az phasza gyerek. :)
2015. dec. 15. 07:12
 2/2 anonim ***** válasza:

Lehet képes rá, csak nincs engedélyezve a windows-os driverben. Én egy usb-s keverőpulttal jártam hasonlóan. Olyan funkciók kezdtek el működni, ami windows alatt nem. De tény, hogy a linux nem is a keverőpultot ismerte meg, hanem a konkrét IC-t ami a "hangkártya" volt benne. Érdekes dolgokat ki lehet belőle hozni... ;)

Ellenben, hogy némi negatívumot is írjak az objektivitás miatt: pl ha lenyomom a wifi-t (tehát letiltom, nem lekapcsolódom) akkor nem működik a memóriakártya olvasó a laptopban. Bár lehet windows alatt sem, ott nem próbáltam ezt mikor még az volt rajta, szóval lehet ez a laptop marhasága. :)

Ezt leszámítva (a közhiedelmekkel ellentétben) minden gyorsabban és stabilabban működik rajta mint windows-on.

2015. dec. 15. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!