Nektek mennyit megy még a laptop ha 0%-n van az akkuja? Nekem egy órája 0%-ot és hátralévő időnek 1 percet ír.
Ma vettem a gépet, és nem tudom ez mennyire normális.
Le akarom meríteni teljesen..de csak nem akar :D
Remélem nem valami hiba miatt van ez, még soha nem volt laptopom, így nincs semmi tapasztalatom ilyen téren.
1.: Gyanús, ha nem javul akkor viszont vigyázz rá, hogy sose merítsd le teljesen, de reméljük azért nem hagyja a gép és kikapcsol előtte... remélem nem szóltam túl későn. :)
2.: Miért akarod teljesen lemeríteni? Ezek litium akkuk, csak ártasz nekik, esetleg még el is rontod és "bikázni" kell majd, ami vagy sikerül vagy nem. Egyedül a nickeles akkukat kellett formázni, már le KELL szokni erről.
Na végül is másfél óra után kikapcsolta magát rendesen a gép.
Csak furcsálltam, hogy ilyen sokáig 0%-on volt...de minden oké, bekapcsolt és veszi a töltést is rendesen.
A boltban ahol vettem, ők mondták hogy első alkalomnál érdemes csontra lemeríteni az akkut.
Egyébként a laptopnak van gyári szoftvere, ami havonta egyszer függetlenül attól hogy rajta van e a hálózati töltőn vagy sem, lemeríti magát teljesen (persze ha engedélyezem ezt a lehetőséget), ezzel a lítium cellák élettértémát nagyban meghosszabbítja (állítólag).
Ez valami régi becsípődés az eladóknál, és hülyeségeket magyaráznak a szegény vásárlóknak. A lítiumos akkumulátorok nem szeretik a teljes kisütést, másik nagy ellenségük a meleg. Ezért nem szabad teljesen lemeríteni, valamint hardverigényesebb programok futtatása esetén ami melegedést okozhat (pl több órás játék), érdemes az akkut kivenni, és hálózatról használni.
A töltöttségi szint jelzője pár merítés és töltés után fog beállni, első alkalommal pontatlan értéket mutat. A gyári program is e célt szolgálja, időnként le kell meríteni, majd teljesen feltölteni hogy a cellák közötti feszültségek kiegyenlítődjenek.
A teljes merítést persze nem kell szó szerint venni, 20% alatt már lehet tölteni.Szerintem a program sem meríti nullára.
Ez egy teljesen új gép, mint írtam ma vettem újonnan.
Nem értek hozzá, csak hát ugye az ember azért vesz szakboltban ilyen készülékeket, hogy elássák megfelelő információval..és ugye most laikusként gondoltam ha a laptopnak van gyári szoftverje ami direkt lemeríti az akkut havi egyszer, akkor azt feltételeztem nem beszélt hülyeséget a boltos ezzel az első teljes lemerítéssel.
Meg egyébként is minek csinálnak ilyen gyári szoftvereket ami azért van hogy vigyázzon az akkura?
Ha azt mondod, nem hogy jót tenne, hanem még károsítja azt?
Ezt mondjuk abszolút nem értem, és ne értsd félre nem kötekedés képen mondom.
Amúgy laptop.hu-nak az egyik boltjában vettem.
Ja egyébként a telefonomba is nemrég vettem egy új akkut, a samsung márkaszervizében, és ott is ugyan ezt mondták, hogy merítsem le teljesen.
Mondjuk attól függetlenül nem merítettem le.
Annyira azért értek a lítium cellás akkukhoz, hogy tudjam a készülék amibe benne van, nem fogja csontra lemeríteni, bőven marad még benne annyi energia hogy akár fel is tudjon robbanni, attól függetlenül hogy működtetni már nem fogja az adott készüléket.
Pont ezzel védi az akkut, hogy idő előtt kikapcsol, vagy eleve be sem tudod kapcsolni.
Vannak lítiumos kézi kisgépeim, kisflex, csavar behajtó stb, aztán azoknak a leírásában olvastam ezeket az infókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!