Vettem egy gépet de monitort még nem, találtam a padláson egy kb4éve ott lévö régi nagy monitort de le volt takarva, azért mert a padláson volt müködhet még? Merjem a gépemre dugni?
Nem lesz semmi baja tőle a gépnek, akkor sem ha nem működik.
Amúgy bekapcsolhatod gép nélkül is, hogy ad-e egyáltalán képet. Gép nélkül is ad képet, de csak a hibaüzenet jelenik meg arról, hogy nincs bemenő jel.
Ezen csak egy vezeték van amit gépre kell dugni.
Amugy atól hogy a padláson volt baja lehet?
ha 4 évig a padláson volt (nyáron akár 70 - 80 fok!) szinte biztosan kiszáradtak az elkók!
de, egy próbát megér....
csak várd meg, míg felveszi a helyiség hőfokát, (2-3 óra) mert a nagyfesz tekercs (30 ezer V) könnyen áthúz ha párásodás lép fel.
elkók = elektrolit kondenzátorok.
A bennük lévő elektrolit idővel kiszárad. Nem kiég. Általában felpúposodik az elkó, súlyosabb esetben szétpukkan.
Neked egy a lényeg: kapcsold be és ha normális képet ad "NO SIGNAL" felírattal, akkor csatlakoztasd rá a gépedre és használd! Használat közben majd kiderül, meddig bírja. Lehet, hogy évekig.
*1 és *3 is ezt írták le Neked, amit én, csak közérthetőbben.
*3 arra utalt, hogy nem mindegy hogy egy elkó "magas" hőmérsékleten üzemel, vagy "magas" hőmérsékleten van tárolva. Ez utóbbi esetben hamarabb károsodhat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!