Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Vettem egy gépet de monitort...

Vettem egy gépet de monitort még nem, találtam a padláson egy kb4éve ott lévö régi nagy monitort de le volt takarva, azért mert a padláson volt müködhet még? Merjem a gépemre dugni?

Figyelt kérdés

2015. dec. 11. 18:50
1 2
 1/13 P.O.C. ***** válasza:

Nem lesz semmi baja tőle a gépnek, akkor sem ha nem működik.

Amúgy bekapcsolhatod gép nélkül is, hogy ad-e egyáltalán képet. Gép nélkül is ad képet, de csak a hibaüzenet jelenik meg arról, hogy nincs bemenő jel.

2015. dec. 11. 18:58
 2/13 A kérdező kommentje:

Ezen csak egy vezeték van amit gépre kell dugni.

Amugy atól hogy a padláson volt baja lehet?

2015. dec. 11. 19:01
 3/13 anonim ***** válasza:

ha 4 évig a padláson volt (nyáron akár 70 - 80 fok!) szinte biztosan kiszáradtak az elkók!

de, egy próbát megér....

csak várd meg, míg felveszi a helyiség hőfokát, (2-3 óra) mert a nagyfesz tekercs (30 ezer V) könnyen áthúz ha párásodás lép fel.

2015. dec. 11. 19:02
 4/13 anonim ***** válasza:
A tápkábele le lett vágva, vagy csatlakozós kivitelű? Ha csatlakozós, akkor a géped tápkábele valószínüleg jó hozzá.
2015. dec. 11. 19:16
 5/13 A kérdező kommentje:
Amugy aszt olvastam hogy a monitor 70-80 fok ra is felmelegedhet, akkor az ekok hogy éghet ki? Igen jo de még egy 10-20percet várok
2015. dec. 11. 19:58
 6/13 A kérdező kommentje:
Meg ugy tudom az elkok éveket kibir akkár 100 fok-on is
2015. dec. 11. 20:15
 7/13 anonim ***** válasza:

elkók = elektrolit kondenzátorok.

A bennük lévő elektrolit idővel kiszárad. Nem kiég. Általában felpúposodik az elkó, súlyosabb esetben szétpukkan.

Neked egy a lényeg: kapcsold be és ha normális képet ad "NO SIGNAL" felírattal, akkor csatlakoztasd rá a gépedre és használd! Használat közben majd kiderül, meddig bírja. Lehet, hogy évekig.

2015. dec. 11. 20:24
 8/13 A kérdező kommentje:
Na most 2ora 20perc után kiprobálom
2015. dec. 11. 20:33
 9/13 anonim ***** válasza:

*1 és *3 is ezt írták le Neked, amit én, csak közérthetőbben.

*3 arra utalt, hogy nem mindegy hogy egy elkó "magas" hőmérsékleten üzemel, vagy "magas" hőmérsékleten van tárolva. Ez utóbbi esetben hamarabb károsodhat...

2015. dec. 11. 20:38
 10/13 anonim ***** válasza:
# természetesen és nem *
2015. dec. 11. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!