Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért lekezelő 1-2 informatiku...

Miért lekezelő 1-2 informatikus, vagy eladó?

Figyelt kérdés

Múltkor is bementem egy üzletbe kérdezni valamit, és úgy éreztem magam, mint aki ki van utálva az üzletből. Ott éreztem magamat h×lyének nézve, amikor azt mondta, hogy az asztali PC-t nem tudom magammal vinni, mint egy laptopot. Mondom magamban, nem mondod testvér. Ha nem szólsz, akkor már dobtam is volna be az utazótáskámba, monitorostul.

Nem a lelkemet kell pátyolgatni, de egyik másik informatika/számtech, vagy IT szférában dolgozóról azt érzem, hogy ők az atyaúristen, mindenki más meg egy pancser. Ez mire jó? Ha valaki nem tud az emberekkel foglalkozni (mert van ilyen, hogy valaki anti-szoc, vagy agresszív kismalac), akkor nem kell eladónak menni, hiába ért a szakmához. Végülis nem vagyok köteles XY üzletben vásárolni, nem én járok rosszabbul. Ha nem kezelnek emberként valahol, akkor én nekem miért is kéne ott vásárolnom? A kioktatás, lenézés nekem nem segítség, mint ahogy senkinek sem.

Más is találkozott már ilyesmivel, vagy csak én vagyok a szerencsés nyertes? :)

2015. dec. 10. 23:56
 1/2 anonim ***** válasza:

kicsi a fizetés és minden vevő nagyon érteni akar hozzá(főleg akinek fingja sincs semmiről) ezért ajánlom a számtech boltosok memoárjai-t ott állítólag megtörtént esetek vannak és hát..

bár ha megmondanád hogy mi volt a kérdés akkor az is egy lépéssel közelebb vezetne a megoldáshoz.. sok boltos meg úgy van vele hogy nem is ért hozzá és le is szarja az egészet (jó a világítós hűtővel az kórájhét géming pécének gt720-al 32gb rammal oszt f**zaság van megvan az ehavi bevétel).. de mindenhol vannak ilyen eladók még mindig jobb mint az autószerelő szakma (tisztelet a kivételnek)

2015. dec. 11. 00:23
 2/2 anonim ***** válasza:

hát én ilyennel mint szakmabeli több szemszögből találkoztam...

ismerőseim akik nem, vagy alig értenek az informatikához azok istenítenek, mert 3 szakmám van ebben a szakmában, azt hiszik mindent tudok :D

számtech boltban bementem szerver ügyben kérdezősködni, ugye nem ott álltam mint egy hülye hanem konkrét kérdéseket tettem fel amikből tudták, hogy értek hozzá valamennyire...na ott sajnos sok eladóról lesült, hogy nem ért hozzá eléggé...és ezt ők is tudták, mert hebegtek habogtak, már messze nem voltak annyira magabiztosak mint amikor köszöntek :D

nekem papírom PHP programozásról van és a kollégáim azt mondják, hogy ez "nem is programozási nyelv" :D

mellette van olyan papírom is ami olyan irányú mint nekik (C#), szóval tudom miben más a 2 nyelv, de szerintem nem különbözik annyira, persze mások a lehetőségek, de maga a nyelv attól még elég hasonló...

van a helyzet amikor tőlem kérdeznek valamit ismerősök, van aki valamennyire járatos az informatikában, de akkora hülyeséget tudnak néha kérdezni...

és ha elmagyarázom akik úgy érzik kioktatom őket...

mintha megkérdeznéd, hogy hogyan működik a motor, a szerelő elmondja a működését, elmondja mi a különbség 2-4 ütemű között......erre te úgy érzed, hogy ki akar oktatni :)

22F

2015. dec. 11. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.