Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ilyen helyzetben hogyan tudom...

Ilyen helyzetben hogyan tudom újratelepíteni a gépem?

Figyelt kérdés
A C lemezre szeretném telepíteni az oprendszert amin már van. Nekem nem kell róla semmi úgy hogy nyugodtan leformázhatnám csak nem engedi. Valaki tud segíteni?
2015. dec. 6. 14:37
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
nem engedi?ez mit jelent? csak nem az éppen futó rendszert akarod leformázni?!
2015. dec. 6. 14:39
 2/6 A kérdező kommentje:
pontosan az éppen futó rendszert
2015. dec. 6. 15:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem egy a lényeg hogy a C partíció(amin van az oprendszer)le legyen formázva. Ehhez kellene segítség.
2015. dec. 6. 15:10
 4/6 Lajos54 ***** válasza:
84%

Itt már sokszor leírtuk-leírták: soha nem a létező, élő rendszer alól kell ÚJRAtelepíteni!

ha nincs már a HDD-n semmi, ami kellene, be kell állítani a BIOS-ban, hogy optikai meghajtóról induljon a gép. Berakod a telepítőlemezt a meghajtóba, és újraindítod a gépet. amikor jön a lehetőség, hogy lemezről indítás, nyomsz egy gombot (amelyik jólesik), és elindul a telepítő.

Törlöd a C meghajtót teljesen (új partíció, stb.), majd egy tiszta telepítést hajtasz végre. Most azért nem részletezem, mert tele van ilyenekkel az internet, de még itt, a Gyakorikérdések oldalon is számtalanszor le volt írva. Nem akarnám százegyedszer is leírni, ha nem vagy képben, keress már egy kicsit utána...

2015. dec. 6. 15:12
 5/6 A kérdező kommentje:

"Ha nincs a HDD-n semmi"

de pont ez a baj hogy a C partíciót nem tudom leformázni

2015. dec. 6. 15:19
 6/6 Lajos54 ***** válasza:

Nem olvastad el figyelmesen, amit írtam!

Mégegyszer, röviden, kicsit átfogalmazva:

A futó operációs rendszer nem fogja soha saját maga alól kitörölni önmagát! Tehát elindított Windows-zal azt a meghajtót, amin van az oprendszer (jelen esetben ez a C), soha nem lehet formázni!

Ha már garantáltan nem kell semmi a C meghajtóról, a gépet a telepítő lemezről indítsd. Ezután, magával a telepítővel lehet a C-t formázni, majd utána telepíteni az új oprendszert.

2015. dec. 6. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!