Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy fel...

Havely kérdése:

Mit csináljak, hogy fel tudjam telepíteni a Windowst?

Figyelt kérdés

Mondom mi történt:

1. újrahúztam a laptopomat(Asus N76VZ) és Ubuntut raktam fel(minden amit használok hivatalos és/vagy eredti), előtte win7 volt ratja.

2. Telepítés közben kiírt egy üzenetet a HDDimről, hogy nem GPT partíciós lista van rajta, stb. Nem tudom pontosan felidézni.

3. Feltelepült és működött.

4. Vissza akartam rakni a win7et, de nem az Ubi mellé hanem, hogy csak az legyen.

5. Telepítésnél nem látta a HDDket és drivert kért.

6. Rámásoltam a pendrive-ra a SATA drivert és telepítette magának a Windows installere.

7. Ez után már látta a HDD-ket, de azt írta nem lehet telepíteni ezekre a partíciókra.

Mindent a megszokott módon csináltam, ahogyan már többször is. Nagyon sok gépet rakok újra, a sajátjaimat is rendszeresen, de ezzel a problémával még nem találkoztam.

Előre is köszönöm a segítséget.

2015. dec. 2. 19:05
 1/2 anonim ***** válasza:
A szabály változatlan. Vagy UEFI módban bootolod a telepítőt, és GPT lemezre telepítesz, vagy legacy (BIOS) módban bootolod a telepítőt, és MBR lemezre telepítesz. Mixelni nem lehet.
2015. dec. 2. 19:12
 2/2 A kérdező kommentje:
A laptopommal nem lehet UEFI-ben telepíteni. Ha pendrive-ról UEFI-ben akarnék telepíteni akkor nem csinál semmit ugrik a kövi boot opcióra. Szóval nem is abban telepíttem.
2015. dec. 2. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!