Hogyan lehet azt megoldani, hogyha egy képfájlt kiírok egy SD kártyára, akkor a méreténél több helyet foglaljon el?
Namost a magyarázat. Rendelkezem itthon egy ún. málnapcvel, aminek a kis SD kártyájára kiírom az Ubuntu matet, akkor a 8GB-os SDkártyából csinál nekem 3,5Gb, a többivel nem foglalkozik. (Üresen hagyja, partícionátlanul.) Ha utólag lepartícionálom neki, akkor ubuntun belül tudom mountolni úgy, mint hogyha egy külső merevlemez lenne, ennek következtében a rendszer cuccait, újonnan telepített programokat nem tudom rárakni. Amit szeretnék megoldani, hogy ezt a maradék helyet is a rendszerhez csatolni.
Bocsi a hülye fogalmazásért, remélem nagyjából érthető voltam. :) köszönöm.
EXT4-es partíciót nem enged méretezni sajna.
Legalábbis a win32 disk imager-rel nem sikerült.
upsz, félreírtam a program nevét, kissé elfáradtam bocsesz.
Szóval a MiniTool Partition Wizard-al nem sikerült. :)
"Ha utólag lepartícionálom neki, akkor ubuntun belül tudom mountolni úgy, mint hogyha egy külső merevlemez lenne, ennek következtében a rendszer cuccait, újonnan telepített programokat nem tudom rárakni. Amit szeretnék megoldani, hogy ezt a maradék helyet is a rendszerhez csatolni. "
Akkor most a mountolás nem megy? Utólag egy partíciót létrehozni az üres helyen teljesen jó gondolat, ezt kell csak működés közben felcsatolni.
Nem tudom, milyen "rendszer dolgait" tennél rá, de csak jogosultság beállítás kérdése.
Egyébként ha képfájlt írsz ki, akkor természetesen az abban lévő partíciók fognak megjelenni. Ha maga a képfájl 8GB-os, akkor úgy fog látszódni.
Megoldottam. Nem, nem live cd, ez egy rasbperry pi-re való ubuntu.
Windowson Easeus-sal próbáltam, nem engedte átméretezni, de linux alatt Gparteddel sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!