BIOS frissítés után miért nem érzékeli a BIOS a HDD-met?
Remélem nem szarakodik a hdd, mielőtt frissítettem a BIOSt még a meglévő oprendszert bootolt, csak CD-ről meg USB-ről nem akart. Kivettem a merevlemezt, bekapcsoltam, benéztem a BIOSba, nyilván nem látta. Kikapcsoltam, visszatettem, bekapcsoltam és a probléma még mindig fenn áll sajnos. Bootolni még mindig nem hajlandó semmiről sem akármit állítok be elsődleges boot eszköznek. Viszont amit furcsállok, hogy a "primary ide master" vagy valami ilyen nevű menü látja, fel ismeri, de ennyi... Illetve még az alaplapi elemet is kivettem visszatettem, az idő nullázódott,beallitasok is de a semmit nem használt. Viszont figyelmes lettem még két dologra. Egyik hogy bekapcsoláskor láttam hogy valami olyat írt hogy cmos battery is low, a másik meg hogy olyat írt hogy pxe-e61:media check failure, check cable
Ezek mit jelentenek az én esetemben?
A hibaüzenetekre: az alaplapi gombelem lemerülőben van - tud furcsaságokat okozni egy lemerült elem. A másik meg. Adathordozó ellenőrzés sikertelen. Ellenőrizze a csatlakozást, kábelt. Másik fórum nyomán mint lehetséges esetek: HDD csatlakozás megszűnt. Vagy a HDD nincs beállítvan elsődleges indítási eszköznek. 3 elromlott a merevlemez - ez most valószínűtlen.
Először próbálkozz egy elemcserével. Lehet ezért nem jegyezte meg a beállításokat. Utána állítsd be a merevlemezt elsődleges eszköznek, ha nem úgy lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!